3Fs Forbundshus - Kampmannsgade og Nyrupsgade

Fakta

Bygherre
3F 
Adresse
Kampmannsgade 
Land
Danmark  
Areal
25.000 m2 
Årstal
2002 - 2013 
Anlægssum
60 mio.  
Entrepriseform
Hovedentreprise
Totalentreprise
 
 
Indsats
Arkitektrådgivning
Bygherrerådgivning
Totalrådgivning
 
 
Karakteristika
Bæredygtigt
Energirigtigt
Renovering
 
 

Bygherre med grøn profil

3F har igennem de seneste år ønsket at markere en grøn profil gennem en positiv holdning til vedvarende energiformer og et ønske om at nedbringe Forbundets energiforbrug og CO2-udslip.

Solcelleanlæg på toppen af bygningen

Projektet er udført i samarbejde med Københavns Energi og SOL 1000 og omfatter et 25 kW solcelleanlæg på toppen af 3Fs Forbundshus i Kampmannsgade og Nyropsgade i København. Det er blandt de største af sin art i København, og anlægget giver en forventet årlig ydelse på 18.500 kWh. Projektet er blevet præmieret med den Europæiske Solpris.

Arne Jacobsen

Nyrupsgade 18 er tegnet af arkitekt Arne Jacobsen. Bygningen blev opført i 1955-1956 til ingeniørfirmaet A. Jespersen og Søn til brug som kontorhus. Bygningen blev oprindeligt opført med faste facadepartier med alt for små ventilationsspalter i karmprofilerne.

Ny facade - nu med oplukkelige vinduer

Den nye facade er renoveret med respekt for Arne Jacobsens arkitektur med smalle  vinduesprofiler og brystninger med farvet glas. De nye oplukkelige vinduesrammer uden synlige vinduesprofiler giver en langt bedre komfort og indeklima i bygningen. AI har løbende stået for ombygning/indretning for den nuværende ejer 3F Fagligt Fælles Forbund.

Medarbejdere