HC Ørsted Gymnasium (HTX)

Fakta

Bygherre
TEC 
Adresse
Trongårdsvej, 2800 Lyngby 
Land
Danmark 
Areal
7.850 m² 
Årstal
2017 - 2020 
Anlægssum
220.000.000 
Entrepriseform
Totalentreprise
 
 
Indsats
Arkitektrådgivning
Bygherrerådgivning
Ingeniørrådgivning
 
 
Type
Læring
 
 
Karakteristika
Energirigtigt
Nybyggeri
 
 
Samarbejdpart.
SRL Arkitekter  

Det nye HC Ørsted Gymnasium (HTX) i Lyngby bliver et moderne, energirigtigt læringsbyggeri beliggende i samme område som DTU og Novozymes. AI har som bygherrerådgiver bistået Teknisk Erhvervskole Center (TEC) i forbindelse med etableringen og opførelsen af byggeriet.

Gymnasiet i Lyngby opføres på en byggegrund på Trongårdsarealet, der ligger langs Helsingørmotorvejen over for DTU. Placeringen giver det nye gymnasium en høj grad af synlighed samtidig med, at eleverne bliver en del af læringsbyen omkring DTU og Novozymes.

Det nye gymnasium bliver et 2020-byggeri med ambitiøse mål omkring indeklima og energiforbrug. De knap 8.000 m² kommer blandt andet til at byde på fleksible undervisningsrum og en stor samlende aula, hvor alle elever kan mødes på tværs af klasser og årgange. Som noget særligt kommer eleverne til at opleve en bygning med synlige tekniske løsninger, hvilket både er et læringstiltag, der kan inspirere kommende teknikere, og et æstetisk valg, der giver bygningen et råt og ungt udtryk.

AI’s rolle

AI yder bygherrerådgivning, hvilket omfatter oplæg til lokalplan, udarbejdelse af byggeprogram og totalentrepriseudbud og gennemgående bygherrerådgivning gennem både projekterings- og udførelsesfasen. AI har desuden leveret ingeniør- og arkitektrådgivning i form af et fuldt udarbejdet dispositionsforslag i forbindelse med udbuddet.