Restaurering af Moltkes Palæ

Fakta

Bygherre
Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn 
Adresse
Dronningens Tværgade 2A, København 
Land
Danmark 
Areal
3000 m2 
Årstal
2017 - 
Anlægssum
15 mio. kr. 
Entrepriseform
Fagentreprise
 
 
Indsats
Energirådgivning
Ingeniørrådgivning
 
 
Type
Erhverv
 
 
Karakteristika
Renovering
 
 
Samarbejdpart.
Bornebusch Tegnestue A/S  

Et fredet historisk palæ
Moltkes Palæ er et fredet historisk palæ, som er beliggende midt i København og trækker tråde helt tilbage til 1700-tallet. Palæet bruges i dag som konferencecenter med faciliteter til fester, middage, og konferencer. Herudover huser det Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn.

Udskiftning af VVS og ventilation ifm. udskiftning af tagflader
Palæet har gennemgået en større restaurering over flere omgange, og det nuværende restaurationsarbejde omfatter udskiftning af tagflader. AI har som underrådgiver forestået udskiftning af VVS og ventilation i forbindelse med denne udskiftning. Fredningskravene omfatter bl.a. fredning af eksisterende konstruktioner og af de originale taghætter. Det har derfor krævet en stor indsats at føre nye ventilationskanaler omkring de fredede konstruktioner og få dem tilsluttet de originale hætter, hvis placering ikke måtte ændres.

Palæets mindre saloner har tidligere været ventileret via ét samlet udsugningsanlæg, som nu er udskiftet med flere individuelle anlæg, så ventilationen kan styres for hver enkelt salon. Der er installeret nyt ventilationsanlæg med varmegenvinding til Den Gyldne Sal, og der er etableret nye kvistaltaner i tagfladen for at skabe mere lys i Buesalen. I denne forbindelse er det eksisterende ventilations- og varmesystem omlagt og tilpasset den nye indretning.

Projektet er udført med tidssvarende driftinstallationer, som imødekommer nutidige krav til energiforbrug, brand mm., samt med respekt for den originale arkitektur og de særlige fredningskrav, der gør sig gældende for palæet.

Medarbejdere