Posthotellet

 

Fakta

Bygherre
Strawberry Brothers AS 
Adresse
Bernstorffsgade 30, København V 
Land
Danmark 
Areal
25.400 m2 
Årstal
2016 - 2019 
Anlægssum
 
Entrepriseform
Totalentreprise
 
 
Indsats
Bygherrerådgivning
Driftrådgivning
Energirådgivning
Ingeniørrådgivning
 
 
Type
Erhverv
Hoteller
 
 
Karakteristika
Renovering
 
 

Transformation af hovedpostkontor

Københavns fraflyttede Centralpostbygning renoveres og nyindrettes til luksushotel i høj kvalitet med respekt for den oprindelige arkitektur og historie. Den bevaringsværdige bygning er opført i 1912 og tegnet af Heinrich Wenck, som var chefarkitekt for DSB. Wenck stod også for genboen Hovedbanegården samt en lang række klassiske stationsbygninger landet over.

Nyt bykvarter med promenadestrøg

Hotellet kommer med sin centrale placering på hjørnet af Bernstorffsgade og Tietgensgade til at markere indgangen til det ny bykvarter Postgrunden med boliger og erhverv, som er under opførelse samtidig med hotellets tilblivelse. Et offentligt promenadestrøg langs banelinjen åbner kvarteret og giver adgang til en grøn hævet bypark. Der planlægges med udeophold, butikker og restauranter med udeservering.

Åbning for byens borgere

Hotellet kommer til at indeholde ca. 390 værelser, 3 restauranter, eventsal, konferencefaciliteter og tagterrasse med swimmingpool.

Bygningen åbnes op for byens borgere og man vil kunne sive igennem hotellet i stueplan, hvor der tilbydes faciliteter for møder, arrangementer og kulturbegivenheder.

AI står for de tekniske ingeniørydelser og koordinerer projektet mellem bygherre, arkitekter og myndigheder.

Hotellet forventes at stå klar til de første gæster fra starten af 2020.

 

Medarbejdere