Rasmus Nielsens Kollegium

 

Fakta

Bygherre
FSB 
Adresse
Brigadevej 50, København S  
Land
Danmark 
Areal
8.544 m2 
Årstal
2016 - 2017 
Anlægssum
47,7 mio. 
Entrepriseform
Hovedentreprise
 
 
Indsats
Arkitektrådgivning
Ingeniørrådgivning
Totalrådgivning
 
 
Type
Boliger
 
 
Karakteristika
Energirigtigt
Renovering
 
 

217 kollegieboliger

Udfordring: At ombygge og renovere badeværelser og trinetter i 217 kollegieboliger, mens kollegianere forbliver i lejemålet under hele byggeperioden.

Opkaldt efter grundlægger af FSB

Et lille kuriosum ved Rasmus Nielsen Kollegiet er, at det er opkaldt efter bygherre FSB’s grundlægger. Kollegiets placering mellem Amagerbrogade og Københavns Universitets Søndre Campus og øvrige uddannelsesinstitutioner i nær omkreds er noget nær ideel. Både for tilflyttere og allerede lokalkendte. 

Totalrenovering og ombygning

Kollegiet er opført i årene omkring 1965 og efter mere end 50 års brug, er der et påtrængende behov for en gennemgribende renovering for at bringe toiletter og trinetter op til en tidssvarende standard. Badeværelser får nyt udseende i form af nye overflader i gråligt/hvidligt changerende fliser samt nye armaturer. Brusezonen flyttes til modsat væg af håndvask, for at sikre bedre udnyttelse af det relativt lille rum, og bliver indikeret via væggenes flisemønster. Dertil etableres væghængt toilet af bla. hygienehensyn og underskab under håndvask. Sammen med integreret skab over toilet medvirker disse tiltag til at højne kollegianernes daglige comfort.

Trinetterne gennemgår ligeledes en stor ændring – der åbnes kraftigt op i selve køkkennichen, der udføres nye bordplade, hylder, overskabe, induktionsblus, samt etablering af emhætte. Den eksisterende skillevæg mellem trinette og resten af værelset fjernes for at få et mere åbent rum. Alle installationer (vand, afløb og ventilation)  udskiftes.  De nye overflader, materialer og bygningsdele  bringer kollegieværelserne frem til et opdateret udtryk, som vil holde i mange år ind i fremtiden.

Medarbejdere