Bellakvarter - 49 boliger

Fakta

Bygherre
fsb 
Adresse
Bellakvarter, København S 
Land
Danmark 
Areal
5.317 m² 
Årstal
2016 - 2018 
Anlægssum
61 mio. 
Entrepriseform
Totalentreprise
 
 
Indsats
Arkitektrådgivning
Ingeniørrådgivning
Totalrådgivning
 
 
Type
Boliger
Infrastruktur
Uderum
 
 
Karakteristika
Energirigtigt
Nybyggeri
 
 
Samarbejdpart.
Arne Elkjær A/S  

AI Arkitekter og Ingeniører har opført det almene boligbyggeri i det nye Bellakvarter i Ørestad på Amager. Boligerne er opført i en periode, hvor området har været under kraftig udvikling og ligger tæt på Bellacenteret i et mangfoldigt område med grønne naturarealer, erhvervs- og boligbyggerier samt nærliggende indkøbs- og transportmuligheder.

Projektet er udført ud fra Københavns Kommunes lokalplan med specifikke krav til bl.a. materialebrug og skelet. Skelettet har spidse hjørner og skæve vinkler, da det er tilpasset grundens areal. Som følge af de skæve vinkler er hver lejlighed forskellig og unikt tegnet, hvilket har krævet en særlig indsats i projekteringsfasen. Der er derudover lagt megen energi i at materialeudvikle, for at få høj kvalitet passende til den økonomiske ramme.

Fleksibilitet i indretningen
Byggeriet omfatter 49 lejeboliger med areal mellem 78 m2-115 m2 og med stor fleksibilitet i indretningen, så boligerne kan tilpasses efter behov. Lejlighederne rummer et stort køkken-alrum med tilstødende to eller tre værelser, og der er forberedt til, at der kan bygges et ekstra værelse med nødvendig ventilation og dagslys i forlængelse af stuen. Derudover kan der indsættes vaskemaskine og tørretumbler i det rumlige badeværelse, og hvidevarer i de standardiserede køkkenelementer. For at lejerne individuelt kan regulere indeklimaet, er der i hver lejlighed monteret indvendige ventilationsanlæg i et indbygget skab. Alle lejligheder har en rumlig altan med plads til bord, stole og planter samt store vinduer, der gør rummene enten gennemlyste eller tosidigt belyste. I gården er der fællesareal med græsområde og cykelskur.

Unik murstensfacade
Bygningen er sammensat af tre enheder, som har mellem 3 og 6 etager. Hver enhed har unik højde, murstenstype og farve og fremstår forskellige fra hinanden, hvilket skaber et varieret facadeudtryk. Detaljeringen er diskret og underspillet med fokus på materialernes sammensætning og bygningskroppens forskelligt facetterede former.

Medarbejdere