Hotel Sanders

Fakta

Bygherre
Hotel Sanders A/S  
Adresse
Tordenskjoldsgade 13-15, København K  
Land
Danmark 
Areal
3.265 m2  
Årstal
2015 - 2016 
Anlægssum
48 mio.  
Indsats
Arkitektrådgivning
Bygherrerådgivning
Driftrådgivning
Energirådgivning
Ingeniørrådgivning
Totalrådgivning
 
 
Type
Hoteller
 
 

Et nyt luksushotel i hjertet af København
Hotel Sanders ligger i hjertet af København nær Det Kongelige teater. Hotellet sætter rammerne for luksuriøse hoteloplevelser og emmer af elegance med stilmæssig inspiration fra 1930’erne. Hotellet har også funktion som konferencehotel for erhvervsgæster.

Omfattende restaurering og ombygning
Da Kølpin Group opkøbte Hotel Opera fra Arp-Hansen i 2015 ønskede de en komplet totalrenovering af det gamle hotel. Det eksisterende hotel blev totalrenoveret og ombygget, og alt blev revet ud og bygget op. Der er lavet færre men større værelser - fra 92 værelser til 54 suites og dobbeltværelser - og det har krævet et stort konstruktionsarbejde at fjerne de mange vægge. Størstedelen af badeværelserne er blevet flyttet, og således er der etableret nye føringsveje til alle installationer mv. Herudover er der installeret mekanisk ventilation i hvert rum, og der er et centralt styret klimaanlæg forsynet via fjernvarme og fjernkøl. Den bevaringsværdige facade er nænsomt restaureret med afrensning, pudsning, maling og nye vinduer.

Unikke luksuriøse oplevelser
Bygningen har 5 etager og rummer faciliteter som mødelokale, tagterrasse, cocktailbar og restaurant. På 5. sal er tagterrassen, hvor gæsterne kan nyde udsigten over byens tage. I stueetagen er cocktailbaren samt restauranten. Den luksuriøse indretning med eksklusive materialer, har været en særlig opgave i forhold til at håndtere de tekniske udfordringer der opstår, når unikke designelementer skal tilpasses gængse standardiserede forhold. F.eks. er alle vaske og toiletter valgt ud fra den specifikke 1930’er-stil, hvilket har krævet særlige tekniske løsninger.

Projektet har skabt et eksklusivt luksushotel, som sætter rammerne for luksuriøse oplevelser med unik design inspireret af 1930’erne, tidssvarende moderne driftsinstallationer og faciliteter som tagterrasse, cocktailbar og restaurant.

Foto: Hotel Sanders

Medarbejdere