Hotel Sanders

Fakta

Bygherre
Hotel Sanders A/S  
Adresse
Tordenskjoldsgade 13-15, København K  
Land
Danmark 
Areal
3.265 m2  
Årstal
2015 - 2016 
Anlægssum
48 mio.  
Indsats
Arkitektrådgivning
Bygherrerådgivning
Driftrådgivning
Energirådgivning
Ingeniørrådgivning
Totalrådgivning
 
 
Type
Hoteller
 
 

Bygherres ønske

Kølpin Group ville opgradere et eksisterende hotel centralt i København til et luksushotel med et gennemført interiør­design, der peger tilbage på 1930’erne. Udover værelser skulle hotellet indeholde mødelokaler til konferencer samt bar og restaurant.

Leverancer

AI Arkitekter & Ingeniører har forestået den omfattende totalrenovering af den 5 etager høje bygning. De eksisterende 92 værelser er blevet til 54 suites og dobbeltværelser, og størstedelen af badeværelserne er blevet flyttet. Der er etableret centralstyret klimaanlæg forsynet via fjernvarme og fjern­køl, og der er installeret mekanisk ventilation i hvert rum. Endelig er der etableret restaurant med udeservering i stueplan og en tagterrasse på 5. sal. Den bevaringsværdige facade er restaureret med afrensning, pudsning, maling og nye vinduer.

Værdiskabelse

Den store ombygning har krævet et stort konstruktionsarbejde, og det har været nødvendigt at etablere nye førings­veje til alle installationer.

Der har i projektet været fokus på gennemført, luksuriøs indretning med eksklusive materialer, og det giver altid tekniske udfordringer, når unikke designelementer skal tilpasses gængse, standardiserede forhold. Det har krævet stor ekspertise samt et tæt og konstruktivt samarbejde med indretningsarkitekten.

Projektet har skabt et eksklusivt luksushotel med unik 1930’er-design kombineret med tidssvarende, moderne driftsinstallationer.

Foto: Hotel Sanders

Medarbejdere