Toldboden

 

Fakta

Bygherre
Udviklingsselskabet By & Havn 
Adresse
Nordre Toldbod 7, København 
Land
Danmark 
Areal
2.800 m2 
Årstal
2015 - Pågår 
Anlægssum
4,8 mio. 
Entrepriseform
Hovedentreprise
 
 
Indsats
Arkitektrådgivning
Totalrådgivning
 
 
Type
Offentlig
 
 
Karakteristika
Bæredygtigt
Energirigtigt
Renovering
 
 

Vinduesrenovering i fredet ejendom

Nordre Toldbod 7, hvor By & Havn har hovedsæde, ligger lige ud til havneløbet. Med denne placering er bygningen meget udsat for vind og vejr. Man er plaget af kuldenedfald og træk fra vinduerne, og disse er samtidig utætte på de øverste etager. 

Bygningen er fredet iht. bygningsfredningsloven. Den var oprindelig en 2-etagers bygning, opført 1868. Omkring 1940 byggede man 2 etager oven på den gamle bygning. De oprindelige vinduer i stue- og 1. sal er i 1970'erne udskiftet med nye termoruder. Vinduerne på 2.- og 3.sal er sandsynligvis originale.

Vinduerne i stue- og 1.sal udskiftes til nye energirigtige vinduer, der samtidig udseendemæssigt lever op til en bygning fra 1868. De 2 øverste etager har et meget specielt udseende og lukkeanordning. Disse vinduer bevares og renoveres, så de bliver tætte og mere energirigtige. Det samme sker med udvendige døre.

Ud over vinduesudskiftning etableres niveaufri adgang. En lift planforsænkes i gadeniveau og markeres kun ved en stålramme i brostensbelægningen.

Medarbejdere