Nobis Hotel Copenhagen

Fakta

Bygherre
Fastighets AB Balder 
Adresse
Niels Brocks Gade 1, København V 
Land
Danmark 
Areal
5.500 m2 
Årstal
2015 - 2017 
Anlægssum
130 mio. 
Entrepriseform
Hovedentreprise
 
 
Indsats
Arkitektrådgivning
Bygherrerådgivning
Driftrådgivning
Energirådgivning
Ingeniørrådgivning
Totalrådgivning
 
 
Type
Hoteller
 
 
Karakteristika
Energirigtigt
Renovering
 
 
Samarbejdpart.
Nobis AB  

Transformation af bevaringsværdig ejendom

Gennemgribende renovering af den bevaringsværdige ejendom Niels Brocks Gade 1, som er transformeret til et helt ny luksushotel - Nobis Hotel Copenhagen. Bygningen husede før Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og er placeret ved siden af Ny Carlsberg Glyptotek, Tivoli, Hovedbanegården og Rådhuspladsen.

Den 5.500 m2 store ejendom blev bygget i 1903 og er tegnet af arkitekt Martin Borch, som var Kongelig Bygningsinspektør i København fra 1903-1923. Bygningen er blandt de første betonbyggerier i København. Bygningen har stået tom, siden Musikkonservatoriet flyttede ud i sommeren 2008. 

Nyt femstjernet kvalitetshotel

AI er valgt som totalrådgiver for både arkitekt- og ingeniørydelser i forbindelse med ombygningen af den gamle bygning til et nyt kvalitetshotel, der kombinerer høj service med god beliggenhed. Hotellet udvikles i samarbejde med den svenske arkitekt- og designvirksomhed Wingårdhs, som er ansvarlig for hotellets design, samt Millimeter Arkitekter, som er bygherrerådgiver på projektet, begge baseret i Stockholm.

Bygningen har krybekælder, underetage, 1. og 2. sal, som traditionelle etager, samt to etager i taget. Der er tillige mezzanin i 1. og 2. sal. 

Hotellet har fået ny indretning og disponering med 77 hotelværelser, to nye elevatorer, produktionskøkken og restaurant. Der er udført komplet nye installationer og ny varmecentral.

Medarbejdere