Nobis Hotel Copenhagen

Fakta

Bygherre
Fastighets AB Balder 
Adresse
Niels Brocks Gade 1, 1574 København V 
Land
Danmark 
Areal
5.500 m2 
Årstal
2015 - 2017 
Anlægssum
130 mio. 
Entrepriseform
Hovedentreprise
 
 
Indsats
Arkitektrådgivning
Bygherrerådgivning
Driftrådgivning
Energirådgivning
Ingeniørrådgivning
Totalrådgivning
 
 
Type
Hoteller
 
 
Karakteristika
Energirigtigt
Renovering
 
 
Samarbejdpart.
Nobis AB  

Bygherres ønske

Fastighets AB Balders ønskede at totalrenovere den bevaringsværdige ejendom Niels Brocks Gade 1, der ligger som nabo til Ny Carlsberg Glyptotek. Før renoveringen husede bygningen Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, og i dag er der etableret luksushotel i historiske rammer.

Nyt femstjernet kvalitetshotel

AI Arkitekter & Ingeniører har som totalrådgiver forestået ombygning, nyindretning og renovering af den 5.500 m² store ejendom, der blev bygget i 1903. Projektet er udført i samarbejde med de svenske arkitektvirksomheder Wingårdhs og Millimeter Arkitekter.
Bygningen har krybekælder, underetage, 1. og 2. sal samt en todelt tagetage. Der er mezzanin på 1. og 2. sal. Luksushotellet er indrettet med 77 hotelværelser, 2 nye elevatorer, produktionskøkken og restaurant. Der er udført komplet nye installationer og ny varmecentral. Facaden er nænsomt renoveret med vinduer med koblede ruder og indretningen.

Værdiskabelse

AI har været med til at skabe et luksushotel, hvor æstetik og funktionalitet går hånd i hånd. Det er lykkes at bevare de historiske detaljer, samtidig med at bygningen er energioptimeret med nye tekniske installationer og indrettet med funktionelle faciliteter. Denne kombination sikrer brugerne en høj service samt en æstetisk luksusoplevelse.

Medarbejdere