Frederiksberg p-kælder

 

Fakta

Bygherre
Frederiksberg Kommune 
Adresse
Langelands Plads, København 
Land
Danmark 
Areal
6800 m² 
Årstal
2015 
Anlægssum
115 mio. 
Entrepriseform
Partnering
 
 
Indsats
Arkitektrådgivning
 
 
Type
Infrastruktur
Institutioner
Offentlig
Uderum
 
 
Karakteristika
Nybyggeri
Udviklingsprojekt
 
 

Arkitektonisk og funktionel hovedidé og disposition

Svømmehalskvarteret er i dag et attraktivt beboelsesområde, som må betegnes som næsten fuldt udbygget. Langelands Plads er en vigtig del af nærmiljøet for beboerne, og vi ønsker at minimere parkeringsanlæggets indflydelse på pladsen og området ved til og udkørselsforhold, samt de synlige elementer fra parkeringsanlægget, så friarealet til pladsen bliver så stort som muligt.

Samspil mellem inde- og udearealer

Trappehuse og ramper tilknyttet parkeringsanlægget er en integreret del af pladsen. Trappehuset giver læ og skaber rammerne for en soltrappe, som samtidig giver adgang til en grøn overdækning af ramperne, som en “væksttrappe”. Fra trappehuset, hovedtrappen og elevatorerne har man nem adgang til svømmehallen og Aksel Møllers Have.

Arkitektur og bæredygtighed

Målet er at etablere et lyst og venligt parkeringsanlæg i et højt kvalitetsniveau, som tager hensyn til drift og vedligeholdelse i mange år frem. Parkeringskælderen har rene linjer, med en restriktiv palet af neutrale materialer understreget af kontrasten til ydervæggen. Denne består af perforerede plader, som danner varierende motiver udskåret i aluplader for at etablere et afvekslende miljø, som en kontrast til de rene linjer og de grå farver.

Fokus på detalje og anvendelse af kvalitetsprodukter gennem alle trin i design og byggeproces sikrer et flot parkeringsanlæg, både når det åbner, og efter mange års brug. Konstruktionen danner det overordnede parkeringsmiljø, og detaljerne er en vigtig del af arkitekturen. Projekteringen af konstruktionerne samt integrering af anlæggets synlige installationer er derfor afgørende for det endelige resultat.

Medarbejdere