Vallensbæk Stationstorv

Fakta

Bygherre
Sinai ApS 
Adresse
Vallensbæk Stationstorv, Vallensbæk 
Land
Danmark 
Areal
6.000 m2 
Årstal
2015 - 2016 
Anlægssum
80 mio. 
Entrepriseform
Hovedentreprise
 
 
Indsats
Bygherrerådgivning
Driftrådgivning
 
 
Type
Erhverv
Uderum
 
 
Karakteristika
Nybyggeri
Renovering
Udviklingsprojekt
 
 
Samarbejdpart.
KAB
Skovhus Arkitekter
Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma  

Vallensbæks nye og moderne stationstorv har til formål at skabe et attraktivt byrum. Stationstorvet ligger lige ved S-togsstationen og har 15 butikslejemål til forskellige typer butikker.

Koordineringsarbejde med overlappende projekter
AI har som bygherrerådgiver sikret optimal og effektiv byggeproces under opførelsen. Projektet har krævet et stort koordineringsarbejde grundet byggeriets omfang og flere overlappende projekter. KAB opførte sideløbende 49 seniorboliger oven på en del af stationstorvet, hvilket der løbende skulle tages hensyn til. Derudover skulle der flere gange styres og håndteres ny indretning af butikslejemålene, da der var løbende udskiftning af lejere under byggefasen.

Det nye stationstorv
Det oprindelige stationstorv blev revet ned for at opføre det nye. Det nye stationstorv er i ét plan og forberedt til, at der kan opføres flere planer oven på. I stationstorvet er der indrettet en dagligvarebutik, diverse mindre butikker, restaurant og et fitnesscenter på 1. sal. De nye bygninger er bygget delvist sammen med det resterende torv.

Projektet har krævet en skarpt styret byggeproces og løbende koordinering med alle involverede parter ift. sideløbende opførelse af alment byggeri og skiftende indretning af butikslejemål.

 

Medarbejdere