TEC Sky

 

Fakta

Bygherre
TEC 
Adresse
Stæhr Johansens Vej 5-7, Frederiksberg 
Land
Danmark 
Areal
1250 m2 
Årstal
2015 - 2017 
Anlægssum
18 mio. 
Entrepriseform
Hovedentreprise
 
 
Indsats
Arkitektrådgivning
Bygherrerådgivning
Ingeniørrådgivning
Totalrådgivning
 
 
Type
Læring
 
 
Karakteristika
Energirigtigt
Nybyggeri
Renovering
 
 
Samarbejdpart.
Arne Elkjær A/S  

Arealudvidelse

Tagterrasserne på TEC’s to store undervisningsbygninger på Stæhr Johansensvej 5 og 7 stod foran renovering. En overvejende stor del af tagterrasserne var inddraget til ventilationsrør, der forsynede 6. etage nedenunder. Dels blokererede disse rør for adgang til tagterrassen, dels blokerede de for udsyn til det fri fra 7. etage.

Derfor besluttede bygherre TEC i samråd med AI at inddrage og inddække tagterrasserne til brugbart indvendigt areal, i stedet for at anvende store ressourcer på en udvendig renovering af disse områder, der alligevel aldrig blev brugt.

Ambitionen med projektet var at aktivere tagterrassearealerne til rekreative indendørs arealer, undervisning samt evt. administration, idet der ved en udvidelse af husdybden blev mulighed for gennemgående gange med beggesidige lokaler. Desuden er der etableret en ny delvist overdækket terrasse.

Yderligere var ønsket at udnytte og genskabe den flotte udsigt over Frederiksberg, idet de nye lokaler placeres direkte til både bygningsanlæggenes nord- og vestsider.

Sidst og ikke mindst udføres inddækningen af tagterrasserne i en flot arkitektur, der med sin vekslen mellem transparent glas og videreførelse af murstenspiller i opaliseret glas klæder området og bygningerne som sådan.

Resultatet er, at den nye del af øverste etage fremstår som en minimalistisk glasskulptur - en ribbedelt transparent let svævende bjælke set fra Nordre Fasanvej og i øvrigt som en rumlig sky med højt til loftet.

Medarbejdere