Ramsingsvej - 86 studieboliger

 

Fakta

Bygherre
Håndværker-Skolehjemmet 
Adresse
Ramsingsvej 28B, Valby 
Land
Danmark 
Areal
3.600 m2 
Årstal
2014 - 2016 
Anlægssum
27 mio.  
Entrepriseform
Hovedentreprise
 
 
Indsats
Totalrådgivning
 
 
Type
Boliger
Institutioner
Læring
Uderum
 
 
Karakteristika
Bæredygtigt
Renovering
Udviklingsprojekt
 
 

Når unge fra provinsen skal på skole i København som en del af deres erhvervsuddannelse, kan de bo på Håndværker-Skolehjemmet på Ramsingvej i Valby. Håndværker-Skolehjemmet er en selvejende statsinstitution under Ministeriet for Børn og Undervisning. Ud over kost og logi tilbyder Skolehjemmet fællesfaciliteter til at understøtte undervisning og ophold samt pædagogisk personale.

Håndværker-Skolehjemmet ønskede at omdanne en eksisterende erhvervsejendom til 86 nye studieboliger. Bygningen er oprindeligt opført til FLSmidt i 1974 som en kontorejendom, der senere hen er overtaget af 3F og senest har fungeret som kontorbygning.

Bygningen er opført i betonelementer med et stenstrandsfacadeelement i beton. Den øvrige klimaskærm er renoveret i 2007, og ejendommen er i relativ god stand. AI har arbejdet med at tilpasse boligerne til de eksisterende rammer og etablere nogle rationelle byggeprincipper. De fleste af studieboligerne er enkeltboliger, der deler toilet og entré for at minimere etablering og driftsomkostninger. Fællesfaciliteter og produktionskøkken er placeret retmæssigt i stueetagen med adgang til gårdmiljøet, og boligerne er samtidig mere privat placeret.

Belysningsløsning af høj kvalitet

Selvom rammerne er af ældre dato, er alt alligevel nyt. Bygningen er blevet gennemgribende renoveret, og der er bl.a. blevet etableret en ny, total belysningsløsning. Der har været høje krav til belysningen fra bygherrens side. Ud over at den skulle være funktionel og robust, skulle den også have et æstetisk udtryk, som hjemmets beboere ville føle sig godt tilpas i.

De unge vil gerne have godt håndværk, eller som Jette Bjerre, leder af Håndværker-Skolehjemmet udtrykker det: ”Vores beboere er unge mennesker under erhvervsmæssig uddannelse, så de ved noget om, hvad godt håndværk er. Så ud over, at selve udtrykket skulle matche en ung målgruppe, så skulle belysningen også repræsentere en løsning af høj klasse”.

Medarbejdere