Syrenparken - socialpsykiatrisk botilbud

 

Fakta

Bygherre
Region Syddanmark 
Adresse
Syrenvej 18 C, Børkop 
Land
Danmark 
Areal
ombyg. 3200 m2 / nybyg. 730 m2 
Årstal
2014 - Konkurrence 
Anlægssum
50,5 mio. 
Entrepriseform
Hovedentreprise
 
 
Indsats
Arkitektrådgivning
Totalrådgivning
 
 
Type
Boliger
Institutioner
Uderum
 
 
Karakteristika
Bæredygtigt
Energirigtigt
Nybyggeri
Renovering
 
 
Samarbejdpart.
OBH Rådg. Ingeniører A/S
BOGL aps  

Syrenparken er et døgndækket socialpsykiatrisk botilbud, der henvender sig til borgere med psykiske lidelser. Det gamle plejehjems lange gange forstærker bygningens institutionspræg. De lukkede forløb og manglende alternative udgange gør opholdet utrygt for både beboere og personale.

Opgaven omhandler ombygning / tilbygning af 35 2-rums boliger samt 2 akutboliger, 1 værelses, inkl. fællesområder, serviceområder og administration. Efter udførelse af byggeprojektet vil der være 46 2-rums boliger samt 2x1-værelses akutboliger. Der laves en transformation af den eksisterende bebyggelse, som forstærker de eksisterende kvaliteter og skaber nye, fælles rum i den øst-vestgående bygningskrop med fem fællesrum med egen identitet.

I forbindelse med opbygning af eksisterende boliger til 22 nye boliger er der stort fokus på optimeret indeklima i forhold til lyd, lys og luft og bedre tilgængelighed. Der tilføjes en ny landskabelig bebyggelse mod syd med bosætning tæt på naturen i form af 12 nye naturboliger.

Bebyggelsen integreres i naturens træk med grønne tage og facader af naturmaterialer. Små forskydningerne skaber private uderum tæt på naturen med gode solforhold og læ for vinden. Fællesarealer i uderummet etableres med dyrkningshaver, sansehaver og bevægelsesstier. De fælles haver bruges til aktivering af beboerne via små overskuelige arbejdsopgaver med at feje, rive, plante og plukke. De fælles projekter styrker de sociale kompetencer og giver positive oplevelser af at få planter til at gro og dyr til at trives.

Medarbejdere