Nic. Rumps Vej 5-11- altanrenovering

 

Fakta

Bygherre
BoligKorsør 
Adresse
Nic. Rumps Vej 5-11, Korsør 
Land
Danmark 
Areal
2.375 m2 / 64 altaner 
Årstal
2013 - 2015 
Anlægssum
3,2 mio. 
Entrepriseform
Hovedentreprise
 
 
Indsats
Arkitektrådgivning
Bygherrerådgivning
Totalrådgivning
 
 
Type
Boliger
 
 
Karakteristika
Renovering
 
 
Samarbejdpart.
JGJ Rådgivende Ingeniørfirma ApS  

AI har bistået BoligKorsør med alt fra udarbejdelse af idéoplæg til byggeledelse i forbindelse med udskiftning af ældre betonaltaner. Foreløbig er alle eksisterende altaner blevet fjernet.

Ejendommen på Nic. Rumps Vej 5-11 er fra 1934, og AI har i hele projektet fokuseret på, at altanerne skulle medvirke til at løfte bygningen i sin helhed.

AI har i tæt samarbejde med foreningens altangruppe udarbejdet forslag omhandlende 32 nye stålaltaner på gårdside samt renovering af 32 altaner på gadeside.

Altanerne udformes med delvis gennemsigtighed til bygningen i form af stålværn med glaspartier for at skabe mere lysindfald til boligerne, men samtidig også for at skabe følelsen af et privat uderum. Nye altaner udformes endvidere, så de tilpasses bygningens æstestik både i form og farve.

De nye altaner udføres med en bærende stålkonstruktion fastgjort i murværk og etageadskillelse (i stuen), altanbunde i fiberbeton og underside beklædt med en indfarvet eternitplade.
Værn bestående af håndliste i hårdt træ, sceptre og balustre er udført i fladstål. Alt synligt stål på værnet er overfladebehandlet i farven Black Olive, mens synligt stål på ramme er overfladebehandlet i farven Wine Red.

Medarbejdere