Linoleumshuset

 

Fakta

Bygherre
AB Hans Egede  
Adresse
Åboulevarden 84-86, København 
Land
Danmark 
Areal
3.200 m2 
Årstal
2014 - 2015 
Anlægssum
10 mio. 
Entrepriseform
Hovedentreprise
 
 
Indsats
Totalrådgivning
 
 
Type
Boliger
 
 
Karakteristika
Energirigtigt
Renovering
 
 
Samarbejdpart.
Enemærke & Petersens - E&P Andels-ejer  

Restaurering af tag i fredet ejendom

Byggesagen omhandler restaurering af taget samt energioptimering af ejendommen, hvor varmerør i tagrummet, skunke i etagedæk i tagrummet og vægge og lofter i portåbninger efterisoleres. 

Linoleumshuset er tegnet af Poul Baumann og opført af Københavns kommune i 1930-31. Huset er beliggende på Åboulevarden på Nørrebro i København og består af 98 lejligheder og 2 forretninger. Ejendommen er opført i nyklassicistisk stil og har fået sit navn efter den særprægede facade, hvor gule og røde mursten danner et specielt mønster, som minder om et gammeldags linoleumsgulv. Facaden er endvidere karakteristisk ved sit meget enkle udtryk med runde hjørner mod sidegaderne, og at den hverken har gesimser, bånd eller indfatninger omkring vinduerne.

Specialproducerede vingetagsten

Linoleumshuset blev på opfordring af andelsforeningen fredet i 2009 af Kulturstyrelsen. Det skærper både kravene til de forskellige udførelsesmetoder og til de materialer, der må anvendes under byggesagen. Dette har blandt andet medført, at der blandes hestehår i mørtlen, som de nye tagsten lægges i, og at der anvendes godt gammeldags madpapir under mørtlen ved brandkamme og trappetårnene, som tagstenene bliver muret ind i. De nye tagsten er specialproducerede, kulbrændte vingetagsten, som er brugt på flere kirker og godser i Danmark og også er blevet lagt på H. C. Andersens hus i Odense. Taget udføres endvidere med støbejernsvinduer, inddækninger i bly og nedløbsrør, der udføres som svanehalse. Der udføres nyt fast undertag af rupløjede brædder og tagpap under det nye tegltag.

 

Medarbejdere