Arenakvarteret - specialboliger for borgere med sindslidelse

Fakta

Bygherre
Boligselskabet AKB København v/KAB  
Adresse
Ørestad Syd, 2300 Kbh S 
Land
Danmark 
Areal
5.000 m2  
Årstal
2013 - 2018 
Anlægssum
70 mio. kr. 
Entrepriseform
Hovedentreprise
 
 
Indsats
Arkitektrådgivning
Bygherrerådgivning
Driftrådgivning
Energirådgivning
Ingeniørrådgivning
Totalrådgivning
 
 
Type
Boliger
Institutioner
 
 
Karakteristika
Nybyggeri
 
 

I den nye bydel, Arenakvarteret i Ørestad Syd, har AI Arkitekter & Ingeniører forestået opførslen af et etagebyggeri med 50 specialboliger til sindslidende. Byggeriet understøtter visionen om den blandede by, der også giver plads til de mindre ressourcestærke borgere. Med en unik placering ud til kanalgaden og med udsigt til Amager Fælled har beboerne og personalet fået en central placering i bydelen. 

Bebyggelsen har 8 etager med 50 boliger, der har eget køkken, badeværelse og altan. Stueetagen og 1. sal er fællesområder med produktionskøkken og aktivitetsrum som café, TV-rum, motionsrum, IT-rum, spisesal, som er frit tilgængelige for beboerne. Der er derudover indrettet personalerum på 2. sal. Der har været stor fokus på at skabe en varm atmosfære i indretningen, hvilket er indtænkt i det indvendige lys og farvebrug. Dørene til boligerne er i forskellige afdæmpede farver og skaber et varieret udtryk i de hvide gange, og dørene mod nord er i blålige nuancer, mens dørene mod syd er i gyldne nuancer. Facaden er i mørkerøde teglsten, og farvevalget er inspireret af efterårsfarverne i det nærliggende Amager Fælled.

Høj sikkerhed
Sikkerhed for beboere og personale har været en høj prioritet. Flere af gangene har et knæk for enden, hvor der er indgang til en bolig, og her er der indsat glasvindue i stedet for murværk, så hele gangen kan ses, hvor end man står. I trappeopgangen er der monteret et unikt stålwire-system, hvor wires går fra bunden af gelænderet til toppen og sikrer, at ingen kan falde ud. Gummigulvene er skridsikre, kan håndtere skader og er samtidig nemme at rengøre.

Medarbejdere