Biograf i Glostrup - Vision 2018

 

Fakta

Bygherre
Glostrup Bio 
Adresse
Bryggergårdsvej 2, Glostrup 
Land
Danmark 
Areal
Ca. 1.000 m2 
Årstal
2013 - Igangværende 
Anlægssum
20 mio. 
Entrepriseform
Hovedentreprise
 
 
Indsats
Totalrådgivning
 
 
Type
Institutioner
Kultur
Offentlig
 
 
Karakteristika
Renovering
Udviklingsprojekt
 
 

Vision 2018

I 2018 skal Glostrup Bio være det foretrukne film- og kulturhus i Glostrup og omegn. Foruden traditionel (spille)filmforevisning vil huset rumme en bred vifte af kulturelle aktiviteter. Det vil være foredrag, møder, koncerter og teater. Men det vil også kunne være større arrangementer med professionelle aktører. Glostrup Bio´s fornemste formål vil dog fortsat være at give alle borgere i alle aldre gode filmoplevelser. 

Projektforslag

I arbejdet med at omsætte “Vision 2018” til et konkret arkitektonisk forslag har en stor del af arbejdet omhandlet at analysere og konkretisere, hvad der kan bevares og genbruges af de eksisterende faciliteter, så en ud- og ombygning kan fremstå mest nænsom og økonomisk ansvarlig.

Dette analysearbejde har ført til et hovedgreb, der kunne kaldes “Etablering af et hus på tværs af huset” idet programmets krav og ønsker medfører, at der også bygges til på begge sider og ovenpå eksisterende foyer- og kontorbygning.

For at udnytte eksisterende operatørrum bedst muligt lægger den nye biografsal 2 sig i direkte forlængelse af dette. Denne nye biografsal skærer sig ned i eksisterende tagflade, har adgang via 1 sal og krager ud over husets nuværende facade og bliver således et markant vartegn for biografen og kulturhuset som sådan.

Adgang til biografen vil være fra samme sted som i dag - dog nu gennem et tredoppelhøjt nordvendt glasinddækket rum. Den eksisterende foyer ryddes for dels at kunne skabe plads til det større publikum dels for at kunne huse flere gæster til fremtidige konferencer og kulturelle arrangementer.

Medarbejdere