Vibensgård - renoveringsarbejder i fredet ejendom

 

Fakta

Bygherre
Annaheim A/S 
Adresse
Østerbrogade 158-160, Nyborggade 2, København 
Land
Danmark 
Areal
4.459 m2 
Årstal
2013 
Anlægssum
3 mio. 
Entrepriseform
Hovedentreprise
 
 
Indsats
Bygherrerådgivning
Ingeniørrådgivning
 
 
Type
Boliger
Erhverv
 
 
Karakteristika
Renovering
 
 

På hjørnet af Strandboulevarden og Østerbrogade ligger den fredede bygning Vibensgård tegnet af arkitekt Anton Rosen og P. Neerskov. Ejendommen er opført i 1903-1905 af den nuværende ejers morfar, og det iøjnefaldende tag er beklædt med specialfremstillede glaserede, grønne tegl.

I forbindelse med utæthed under kvist i tag blev AI hyret som bygherrerådgiver til at vurdere forholdene på taget. AI skulle udføre en form for forsinket 5-års eftersyn i forhold til garantien på det tidligere udførte arbejde. Vi tog kontakt til arkitekt og fredningsspecialist samt fagentreprenør, som havde udført arbejdet, med henblik på aftale om udbedring. I samarbejde med arkitekten blev skaden udbedret til tilfredshed for bygherre.

Opgaven danner grundlag for videre bygherrerådgivning i forbindelse med renoveringsarbejder i ejendommen.

Udskiftning af faldstammer og vandledninger

AI varetager bygherrerådgivning, ingeniørrådgivning og byggeledelse inkl. styring af udbud i forbindelse med udskiftning af faldstammer og vandledninger.

I samarbejde med ejendomsadministrator forestår AI logistik, beboerorientering og orientering til erhvervslejemål i forbindelse med de planlagte arbejder. De fem eksisterende mere eller mindre skjulte faldstammer i wc, køkken og bad ønskes samlet til tre i en mere simpel løsning for at sikre fremtidig drift og vedligehold.

 

Medarbejdere