Facaderenovering ved byens port

 

Fakta

Bygherre
EF Lyngbyvej 32 
Adresse
Lyngbyvej 32, København 
Land
Danmark 
Areal
1.300 m2 
Årstal
2013 - Konkurrence 
Anlægssum
13,7 mio. 
Entrepriseform
Totalentreprise
 
 
Indsats
Arkitektrådgivning
 
 
Type
Boliger
 
 
Karakteristika
Bæredygtigt
Energirigtigt
Renovering
 
 
Samarbejdpart.
Enemærke & Petersen a/s  

Udformning

Bygningens placering ved en af byens store indfaldsveje stiller store krav til udformningen, materialevalg og udførelse. Der ligger store udfordringer i støj- og luftforureningsniveauet og det "kaotiske" bybillede.

Der er ved udformningen taget vidtrækkende hensyn til ovennævnte udfordringer, og det har været vigtigt, at minimere udgiften til den fremtidige drift og vedligeholdelse.

Bygningen vil efter ombygningen fremstå diskret, men dog markant ved "Byens port" i et samspil med de omkringliggende meget forskelligartede bygninger. Bygningens monolitiske udtryk forstærkes af beklædningen af naturskifer, som spiller med vejrligets og lysets vekslen.

Naturskifer som facadebeklædning

Naturskifer har været anvendt som tagbelægning i tusinder af år. Og ikke uden grund, da naturskifer er et særdeles hårdført og holdbart materiale, og så er det meget smukt. Det er et materiale, der kan modstå ekstreme vejrforhold - også når klimaet ændrer sig, som vi ser i disse år.

Skiferens stoflige og rustikke overflade giver en facade, som aldrig skal vedligeholdes og som til "evig" tid vil fremstå med en smuk, naturlig og diskret overflade.

De stringente vinduesbånd markerer sig som hvide skår i den gråsorte flade afbrudt af vinduer/døre med gående rammer i sortlakeret aluminium. Variationen i vinduespartierne og værn bryder monotonien og skaber sammen med skiferens skiftende karakter en levende facade.

Medarbejdere