Ishøj Skole

 

Fakta

Bygherre
Ishøj Kommune 
Adresse
Ishøj Bygade 74 
Land
Danmark 
Areal
4.500 m2 
Årstal
2012 - 2013 
Anlægssum
17 mio. 
Entrepriseform
Totalentreprise
 
 
Indsats
Arkitektrådgivning
Bygherrerådgivning
 
 
Type
Læring
Planlægning
Uderum
 
 
Karakteristika
Energirigtigt
Nybyggeri
Renovering
 
 

Ny helhedsplan, bedre infrastruktur og sammenhæng mellem årgangene

I forbindelse med Ishøj Skoles sammenlægning af de forskellige klassetrin har der været behov for en ny helhedsplan og en nytænkning af brugen af lokaler for skolen.

Helhedsplanen medfører ændringer i de eksisterende bygninger, og der opføres en ny tilbygning. Under renoveringen af den eksisterende bygning adskilles mellemtrin og udskoling. Derved etableres en bedre infrastruktur, som medfører en bedre sammenhæng mellem klassetrinene/årgangene. Alle klasselokaler får et fælleslokale/gruppearbejdsrum.

Faglokalerne; en kreagang og en naturfagsgang samles i en længe og er tilgængelige for alle klassetrin. Skolens nye center er mediatek, kantine og lærerværelse, som er bindeledet mellem den eksisterende og den nye bygning. Den nye tilbygning ligger på bagsiden af den eksisterende, og der skabes derved et nyt gårdrum mellem den nye og den gamle del.

Tilbygningen er tiltænkt SFO og indskoling og består af 5 klasselokaler og et stort hovedrum. Hovedrummet indeholder flere funktioner, aula/(morgen)samlingssted for hele skolen og legerum for SFO og indskolingen. Tilbygningen placeres, hvor det er muligt at udvide, og hvor larm og leg ikke vil påvirke mellemtrinets og udskolingens
undervisning. Tilbygningen har i form af rampe og elevator medført, at skolen ved få indgreb nu er handicapvenlig.

Medarbejdere