Skibstrup

 

Fakta

Bygherre
Privat 
Adresse
Skibstrup Stationsvej, Skibstrup 
Land
Danmark 
Areal
143.000 m2, 180 boliger 
Årstal
2012 - pågår 
Anlægssum
 
Entrepriseform
Hovedentreprise
 
 
Indsats
Totalrådgivning
 
 
Type
Boliger
Planlægning
Uderum
 
 
Karakteristika
Bæredygtigt
Energirigtigt
Nybyggeri
Udviklingsprojekt
 
 
Samarbejdpart.
Jan Arnt  

Den smukke naturgrunds enkelte delområder har forskellige kvaliteter, solorientering og landskabsstruktur. Dette har skabt baggrund for at bebygge med fem boligtyper, som hver især udnytter og komplementerer områderne bedst muligt. Der er arbejdet med at flette bebyggelse og grønne områder sammen, så den enkelte boligejer får hurtig tilgang fra bolig til grønne områder. Overgangen mellem det private og det offentlige rum udviskes.

På trods af de fem typers forskellighed bebygges hele området som tæt-lavt byggeri med et bruttoareal på ca. 145 m2, hvor 1. salen udgør en tredjedel. Boligerne er hovedsageligt tiltænkt børnefamilier - i en udstykning suppleret med ældreboliger.

Grønne tiltag

Der sigtes mod at gøre området til en milepæl for Helsingør kommune inden for bæredygtighed og energi. Det skal derfor være et energirigtigt byggeri tilstræbt energiklasse 2015, hvor boligerne både er orienteret mod udsigt og sollys. Ligeledes arbejdes der så vidt muligt med grønne tage. Ved udarbejdelse af infrastruktur laves studier af regnvandsopsamling og parkeringsoverdækninger med solceller.

Medarbejdere

VIDEO