Dagsinstitution Gerlevvej - De Syv Have

 

Fakta

Bygherre
Københavns Ejendomme 
Adresse
Gerlevvej 3, Brønshøj 
Land
Danmark 
Areal
1.450 m2 
Årstal
2012 - 2012 
Anlægssum
ca. 24 mio. 
Entrepriseform
Totalentreprise
 
 
Indsats
Totalrådgivning
 
 
Type
Institutioner
Offentlig
 
 

"Det små i det store"

Den bærende idé bag den nye integrerede daginstitution på Gerlevvej i Brønshøj tager afsæt i tanken om "det små i det store". Derfor er husets grundlæggende struktur baseret på små, overskuelige og fleksible enheder nært integreret med legepladsen - institutionens centrale fællesrum.

For at understøtte det pædagogiske mål med huset som "den tredje pædagog" er der skabt en sammenhængende helhed mellem hus og legeplads sammenflettet i blide overgange og mellemzoner som invitation til fysisk udfoldelse og naturoplevelser. Som ramme for DE SYV HAVE udtrykker huset sig i en simpel, uhøjtidelig arkitektur med en indretning, der kan tilpasses både vuggestuens og børnehavens skiftende behov. Det foldede tag, der fremstår som en stor stiliseret bølge, skaber rumlig variation i grupperum og fællestorve og er forberedt til diskret arkitektonisk integrering af solceller.

Enkle tekniske løsninger

Huset er baseret på rumstore fabriksproducerede byggeelementer efter krav fra bygherren; Københavns Kommune. Byggekonceptet sikrer en høj grad af færdiggørelse og en kort byggeperiode, der holder omkostningerne nede og kvaliteten oppe.

Til projektet er udviklet et simpelt mekanisk ventilationskoncept baseret på små decentrale anlæg opdelt efter naturlige belastningszoner. Derfor kan behovsstyret ventilation på anlægsniveau samt dyr og besværlig VAV (Variable Air Volume) -styring undgås. Desuden minimeres risiko for røg og brandspredning.

Decentrale anlæg har desuden den store fordel, at ventilationskanaler reduceres i omfang, mens styring og servicering er lettilgængelig, samtidig med at varmgenvinding og ventilatoreffektivitet er helt i top.

 

Medarbejdere