Hotel d'Angleterre

 

Fakta

Bygherre
Remmen Fonden 
Adresse
Kongens Nytorv, København 
Land
Danmark 
Areal
19.000 m2 
Årstal
2011 - 2013 
Anlægssum
300 mio. 
Entrepriseform
Totalentreprise
 
 
Indsats
Arkitektrådgivning
Ingeniørrådgivning
Totalrådgivning
 
 
Type
Hoteller
 
 
Karakteristika
Renovering
 
 
Samarbejdpart.
C. F. Møller
G A Design  

Hotel d'Angleterre

Det smukke og historiske hotel på hjørnet af Kgs. Nytorv og Østergade er ombygget utallige gange gennem historien. Først fra palæ til hotel i slutningen af 1700-tallet og senest efter Remmen Fondens overtagelse i 2010, hvor fonden besluttede at totalrenovere hotellet.

Totalrenovering med respekt for historiske værdier

AI har været totalrådgiver på renovering og ombygning af hotellet. Udvendigt er tag og facader blevet renoveret, og vinduer er blevet udskiftet til energi- og lyddæmpende vinduer. Indvendigt er hotellets nuværende 123 værelser og suiter blevet ombygget til 91 større suiter med helt nye badeværelser.

De mange ombygninger gennem tiden har medført, at de bærende konstruktioner flere steder har været så svækkede, at et nyt bærende system har været nødvendigt.

I forbindelse med renoveringen er samtlige installationer i hotellet blevet udskiftet. De nye installationer er udført moderne og energieffektivt herunder tilkobling til fjernkøling fra Københavns Energi.

Generelt skal hotellets facader bevares og renoveres, men især stueetagen vil gennemgå en større forandring. Inspireret af hotellets tidligere åbne, markiseoverdækkede fortovscafé ud mod Kgs. Nytorv skabes nu endnu større sammenhæng mellem pladsen, hotellets restaurant og øvrige faciliteter.

Medarbejdere