Lejlighedssammenlægninger på Bispebjerg Bakke, Etape 2

 

Fakta

Bygherre
Boligforeningen for Hospitalssygeplejesker Afd. 42 v/Almenbo  
Adresse
Bispebjerg Bakke 1-11, København  
Land
Danmark 
Areal
1.150 m2 
Årstal
2012 - 2013 
Anlægssum
10 mio. 
Entrepriseform
Hovedentreprise
 
 
Indsats
Arkitektrådgivning
Ingeniørrådgivning
Totalrådgivning
 
 
Type
Boliger
 
 
Karakteristika
Renovering
 
 

Lysere boliger

Det har været et stort ønske fra bygherren - Boligforeningen for Hospitalssygeplejesker afd. 42 v. Almenbo a.m.b.a. - side, at få skabt et antal større tidssvarende lejligheder og dermed skabe et incitament for børnefamilier til at blive boende. Målsætningen har været og er at opnå en mere differentieret beboersammensætning i foreningen.

Sammenlægningerne er udført i hele opgang 7, hvorved planløsninger har kunnet udformes uden binding af eksisterende installationer. Anderledes og mere udfordrende har sammenlægningerne på bygningens øverste etage, 6. sal været. Her har de eksisterende installationer og skakte skabt begrænsninger i lejlighedernes udformning.

I alt 16 nye 3-værelses lejligheder på 75 m² er der kommet ud af sammenlægningen af 24 1-værelses lejligheder. Alle har fået helt nye overflader, køkkener, badeværelser samt udskiftning af installationer og ventilation.

Alle de nye lejlighedstyper har store opholdrum, som åbner sig mod det grønne parkanlæg og solen.

Lejlighederne fremstår lyse, rummelige og flexible. Dette understreges af klædeskabe, garderober, elskabe og radiatorer, der i videst muligt omfang er bygget ind i vægge eller placeret i nicher.

Et gennemgående element, der danner en rød tråd i sammenlægningen af lejlighederne, er de grønne glasflader, der går igen som skabslåger, stænkplader over køkkenbord samt afskærmning i brusenicher.

 

Medarbejdere

  • Ömer Mor

    Sagsingeniør VVS, Ingeniør M. IDA