Østergade - familieboliger

Fakta

Bygherre
Boligforeningen Højstrup 
Adresse
Østergade, Odense 
Land
Danmark 
Areal
3.518 m2 
Årstal
2011 - 2012 
Anlægssum
30 mio. 
Entrepriseform
Totalentreprise
 
 
Indsats
Bygherrerådgivning
 
 
Type
Boliger
 
 
Karakteristika
Bæredygtigt
Energirigtigt
Nybyggeri
 
 

AI a/s har været tilknyttet som bygherrerådgiver for Boligforeningen Højstrup i forbindelse med realisering af 21 familieboliger. Bebyggelsen opføres med to bygherrer i et samlet boligkompleks, hvoraf 32 ungdomsboliger inkl. 190 m² kælder med tilhørende 1.200 m² udearealer opføres af Kristiansdals Boligforening, og 21 familieboliger og 300 m² kælder med tilhørende 1.800 m² udearealer opføres af Boligforeningen Højstrup. Den samlede bebyggelse udgør ca. 3.518 m².

Boligerne er opført som etageboliger i lavenergiklasse 2015 byggeri med skærpede krav til lydisolering. Det betyder bedre driftsøkonomi og et optimeret indeklima for beboerne. Ungdomsboligerne indrettes i en fløj på 4 etager og familieboligerne i en 3-etagers fløj. For begge gælder, at kælderarealer benyttes til teknikrum, pulterrum, fællesrum, vaskerum, fælles cykelrum mm.

Bebyggelsen er placeret midt i en hektisk bydel med stærk trafik og tæt ved jernbanen. Bebyggelsen er derfor skabt med en lydisoleret forside og et bagvedliggende rekreativt gårdareal, som giver mulighed for udendørs ophold og leg.

Facaden mod vej og jernbane er isoleret ved forsatsvægge og specialvinduer, som kan være åbne og samtidig opfylde støjkravet, hvilket er en løsning, der giver lejlighederne høj kvalitet.

Medarbejdere