Danmarks højeste passivhus

Fakta

Bygherre
Boligselskabet af 1964 i Hjørring, afd. 1932 v/ DOMEA 
Adresse
Bispetorvet, Hjørring 
Land
Danmark 
Areal
5.000 m2 
Årstal
2011 
Anlægssum
47 mio. 
Entrepriseform
Totalentreprise
 
 
Indsats
Bygherrerådgivning
Energirådgivning
Totalrådgivning
 
 
Type
Boliger
Infrastruktur
Uderum
 
 
Karakteristika
Energirigtigt
Nybyggeri
 
 

Landskabelige træk

Bebyggelsen Svanehusene udgør 52 boliger, herunder 27 almene familieboliger, placeret på Bispetorv i Hjørring. Svanehusene tager form som 2 punkthuse på henholdsvis 7 og 10 etager beliggende på en skrånende grund som afslutning på et større parkområde og har et samlet bruttoareal på 5.000 m2. De nye 3- og 4-rums lejligheder bliver opført tæt på indkøb og banegården med udsigt til det naturskønne område, Svanelunden, som ligger centralt i Hjørring. De to huse ligger højt placeret og vil stå som hvide skulpturer i overgangen mellem by og natur.

Lys, luft og udsigt

Husene er placeret på et hævet niveau i forhold til de omkringliggende bebyggelser og forbindes til områdets park med et større trappeanlæg. Under trappeanlægget placeres parkeringsanlægget. Fra parkeringsniveauet vokser træer op gennem trappeanlægget, så man som beboer bevæger sig op til træets kroner på sin vej hen til sin bolig.

De 52 nye boliger indrettes med en moderne, fleksibel og åben planløsning, der er organiseret omkring et centralt køkkenalrum. Herfra er der adgang til en stor hjørnealtan, der ligger integreret i bygningen. Boligernes loftshøjde på 2,7 meter er cirka 20 cm højere end normal loftshøjde, og det forstærker oplevelsen af lys, luft og rummelighed.  

Energirigtigt 2020 byggeri

Huset opføres efter passivhuskonceptet i energiklasse 2020, som sikrer beboerne lavt energiforbrug. Boligselskabet af 1964 oplever en stor interesse for de nye boliger – både i kraft af deres placering og deres energibesparende design. Dermed er den nordjyske by med til at sætte nye standarder inden for energirigtigt boligbyggeri.

Medarbejdere

  • Tomas Snog

    Kreativ Direktør, Partner, Arkitekt MAA