Skælskør Boligselskab afd. 6

 

Fakta

Bygherre
Skælskør Boligselskab 
Adresse
Jernbanevej 11A-15B 
Land
Danmark 
Areal
33 boliger 
Årstal
2010 - 2016 
Anlægssum
40 mio. 
Indsats
Arkitektrådgivning
Bygherrerådgivning
Energirådgivning
Ingeniørrådgivning
Totalrådgivning
 
 
Type
Boliger
 
 
Karakteristika
Bæredygtigt
Energirigtigt
Renovering
 
 
Samarbejdpart.
KUBEN management  

Skælskør Boligselskab
Lejlighedssammenlægninger 

Bebyggelsens nære kontekst er i en stor mangfoldighed af forskellige materialer, farver, perioder og bygningstyper.

I den nære omgivelse findes bl.a. rødstenshuse, gulstenshuse og pudsede overflader. Ligeledes ligger der både bygninger med rejsning på tag og bygninger med fladt tag.

Der er således i vore øjne ingen specifikke bindinger, hvad ny facadebeklædning angår. Opstramning og tilpasning kan have sin klare berettigelse, men i dette tilfælde er der ingen særegen retning at relatere til. Vurdering herfra har i dette tilfælde været at foreslå gode vejrbestandige materialer, der får lov at fremstå i sin NATUR karakter.

I forbindelse med renoveringsprojektet har der været ønske om at udvide altanerne. Dette er i nærværende forslag gjort ved at skyde altanforkant ca. 1 meter længere ud og lade karnap følge med.

Ud over at øge stueareal og skabe mere naturoplyst rum medvirker dette greb til at tydeliggøre virkning af en facade, der både har indhak og udposninger.

I bebyggelsen forefindes et antal små 1- og 2-værelses lejligheder. De mindste boliger er ned til 34 m2 for 1-værelses og 45 m2 for 2-værelses.

De små lejligheder giver ikke grundlag for mere end en beboer, hvilket har betydet, til forskel fra tidligere, at der er en stigende fraflytning fra disse lejligheder, og lejlighederne er efterfølgende svære at få udlejet.

Det vurderes, at de projekterede lejlighedssammenlægninger vil gøre afdelingen mere attraktiv for børnefamilier og ressourcestærke familier.

Medarbejdere