Københavns Kommune Institutionskøkkener

Fakta

Bygherre
Københavns Kommune 
Adresse
København 
Land
Danmark 
Areal
20 institutioner 
Årstal
2009 - 2010 
Anlægssum
 
Indsats
Totalrådgivning
 
 
Type
Institutioner
 
 
Karakteristika
Renovering
 
 

Opgaven

Fra første januar 2010 skal alle børn i daginstitutioner have tilbudt et sundt måltid mad midt på dagen. Maden, der serveres i alle institutioner, skal leve op til  en række anbefalinger, som Fødevarestyrelsen har udarbejdet i samarbejde med Fødevareinstituttet DTU. Målsætningen er, at køkkenpersonale, daginstitutionsledere  og pædagoger m.fl. skal have optimale faciliteter til at kunne servere velsmagende og varierede frokoster for børnene, men også få en række værktøjer, der kan gøre det lettere for institutionerne at formulere en mad-, måltids- og motionspolitik.

København har som en af de første kommuner igangsat en række ombygningsprojekter, der skal opgradere alle institutionskøkkener til tidssvarende  arbejdspladser i overensstemmelse med Fødevarestyrelsens og Fødevareregionens anbefalinger og anvisninger. 

Proces og samarbejde

Efter prækvalifikation fik AI som totalrådgiver overdraget arbejdet med de mange ombygninger, der spænder fra relativt små ændringer af eksisterende køkkener til totalombygninger. Vores særlige fokus på opgaven er et godt arbejds- miljø, fleksibilitet og muligheden for at inddrage børnene i den daglige madlavning. Styringen af de mange ombygninger kræver en omfattende koordinering, mens planlægning og tilrettelæggelse af de enkelte ombygninger foregår i nært samarbejde med personalet i hver institution.

Medarbejdere