Høje Taastrup Rådhus

 

Fakta

Bygherre
Høje Taastrup Kommune 
Adresse
Bygaden 2 
Land
Danmark 
Areal
17.000 m2 
Årstal
2010 - 2012 
Anlægssum
35 mio. 
Indsats
Totalrådgivning
 
 
Type
Offentlig
 
 
Karakteristika
Energirigtigt
Renovering
 
 

Høje Taastrup Rådhus - kantinen

Som 1. etape af en planlagt fornyelse af Høje Taastrup Rådhus er den store rådhuskantine renoveret.

Rådhuset er opført i en meget tidstypisk arkitektur med brunrøde teglstensgulve, loftsbeklædning af ru brædder og røde teglstensvægge både ude og inde. Udgangspunktet i modernisering af kantinen var at bevare og fremhæve de sunde, gode materialer, men skabe et lysere og mere imødekommende rum.

Teglstensvæggene er behandlet med hvid indfarvet tyndpuds. De eksisterende trælister på loftet er ført ned ad væggene i buffet og afrydning og er malet røde på kanten. Kantinen er delt op i forskellige siddeområder, som ved hjælp af mobilvægge og stofpaneler giver mulighed for afholdelse af møder af forskellig størrelse. De tunge fyrretræsmøbler er udskiftet med lette stole og borde i sorte og røde farver.

Sundt og energirigtigt rådhus

Udfordring: at skabe et nyt lyst og imødekommende interiør i balance med rådhusets tidstypiske arkitektur. Et interiør, der både visuelt og klimatisk, signalerer et sundt og energirigtigt rådhus, der kan sætte standarden for andre byggerier i kommunen.

Vundet konkurrence

AI har vundet konkurrencen om at forny Høje Taastrup Rådhus i konkurrence med bl.a. Nielsen og Rubow samt Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

Medarbejdere