First Hotel Vesterbrogade

 

Fakta

Bygherre
HOST 
Adresse
Vesterbrogade 27, København 
Land
Danmark 
Areal
500 m2 
Årstal
2007 - 2014 
Anlægssum
10,5 mio. 
Indsats
Totalrådgivning
 
 
Type
Hoteller
 
 
Karakteristika
Nybyggeri
 
 

Svært tilgængelig byggegrund
Udfordring: At bygge tidssvarende konferencefaciliteter i hotellets eksisterende gårdrum. Den nye tilbygning er placeret ovenpå et eksisterende supermarked og har kun adgang gennem hotellet - der begge skulle være i drift under byggeriets udførelse.

Sammenhæng i bygningsdesign
Ved stram styring, et godt samarbejde mellem de involverede parter og natlige afspærringer af Vesterbrogade, er det lykkedes at få opført meget fleksible, gennemlyste og ventilationskomfortable konferencefaciliteter udstyret med den nyeste og mest avancerede teknik - herunder AV og telekommunikationsudstyr.

Arkitekturen
Bygningen er et raffineret minimalistisk hus, som er smukt indpasset på den vanskelige byggegrund. Udformningen har taget sit udgangspunkt i tanken om et skrin beklædt med sortgrå aluminiumsprofiler på gavl og tagflade, mens begge langsider er holdt åbne med store glasflader og rumhøje glasdøre. For at hindre indbliksgener og skabe sammenhæng med den store cirkulære træbænk er der på glasfacaderne monteret cedertræslameller konferencebygningens fulde højde. Indvendigt er det lyse egetræsgulv og de hvide akustikpaneler medvirkende til at skabe lyse og imødekommende rum i et snævert baggårdsmiljø. Materialeholdningen understreger husets klassiske tidløse stil.

Indretningen
Inventaret er enkelt og funktionelt med et tidløst og stilfærdigt udtryk, som matcher huset på en god måde. Materialerne er klassiske, stål, sortbejdset træ og sort skind.

Medarbejdere