38 familie- og seniorboliger

 

Fakta

Bygherre
Engen Aps 
Adresse
Gilleleje 
Land
Danmark 
Areal
5.500 m2 
Årstal
2003 - 2005 
Anlægssum
55 mio 
Entrepriseform
Totalentreprise
 
 
Indsats
Arkitektrådgivning
 
 
Type
Boliger
Planlægning
Uderum
 
 
Karakteristika
Nybyggeri
Præmieret
 
 

1. Præmie

Bebyggelsen er en blanding af familie- og senior boliger beliggende i grønne omgivelser på Engen i Gilleleje. Fra bebyggelsen er der stiforbindelse langs åen til Gilleleje Havn og centrum. Projektet fik 1. præmie og blev udvalgt for sin fine bebyggelsesplan og for at nytænke tæt-lav traditionen. Bebyggelsen følger de landskabelige træk som åen og de grønne hegn og skaber et indre fælles ankomstrum med mulighed for fælles ophold. Ydersiden af bebyggelsen er mere privat med store forskudte terrasser, der skaber overgangen til landskabet.

Ny hustype

Hustypen er en mellemting mellem et klyngehus og et gårdhavehus. Der er skabt fine muligheder for udeophold på begge sider af huset, så man kan finde en plads i solen på alle tider af dagen. Parkeringen er integreret i husene, så det store fælles stræde ikke bliver til en stor parkeringsplads.

Præfabrikerede træelementer

Projektet er opført som præfabrikerede elementer i træ, der er pudset og beklædt med lærketræ på stedet for at få et sammenhængende facadeudtryk. Præfabrikationen har billiggjort byggeriet, så køberne har fået mange kvadratmeter for pengene.