Ombygning af 223 boliger i bevaringsværdig ejendom

 

Fakta

Bygherre
Haandværkerforeningens Fond 
Adresse
Nørre Allé, Nørrebro, København 
Land
Danmark 
Areal
10.000 m2 
Årstal
2002 - 2007 
Anlægssum
220 mio.  
Entrepriseform
Hovedentreprise
 
 
Indsats
Arkitektrådgivning
Bygherrerådgivning
Ingeniørrådgivning
Totalrådgivning
 
 
Type
Boliger
Uderum
 
 
Karakteristika
Energirigtigt
Renovering
 
 

Den individuelle lejebolig

Udlejningsbyggerier er traditionelt præget af stor ensformighed. På Alderstrøst er 223 boliger ombygget til 156 boliger. Der er over 30 forskellige lejlighedstyper fra 70 m2 i én etage til 140 m2 i tre etager. Dermed imødekommes beboernes ønsker om at skabe et personligt og individuelt hjem.

Specialdesignet inventar

Boligerne har specialdesignede skabe, installationer, køkkener, badeværelser, trapper og skydevægge.
Der er etableret mange indretningsmuligheder, og opholdsarealerne kan nemt ændres til selvstændige værelser ved brug af skydevæggene.

Godt indeklima og mindre energiforbrug

Boligerne har et optimalt indeklima. Den friske luft suges ind gennem ydervæggen bag radiatorerne, der opvarmer luften, så kuldenedfald og trækgener undgås. Luftindtagene er udført af specialfremstillede ventilationssten indpasset i den bevaringsværdige facade. Taget er blevet efterisoleret, og de bevaringsværdige vinduer er blevet istandsat og forsynet med forsatsglas med energicoatning. Den omfattende renovering har medført, at alle eksisterende installationer er udskiftede.

Dialog med 223 beboere

Projektet er udført i dialog med samtlige 223 beboere. Der er afholdt store orienteringsmøder og individuelle møder med alle. Projektet blev godkendt næsten enstemmigt. Resultatet er en gammel, smuk bevaringsværdig bygning med moderne komfort og livsstil.

Medarbejdere