Hjemlighed og tryghed er i fokus, når Psykiatrisk afdeling i Svendborg skal moderniseres

AI Arkitekter & Ingeniører vinder med totalentreprenør Hansson & Knudsen og ingeniør Oluf Jørgensen opgaven ’Modernisering af Psykiatrisk Afdeling i Svendborg’ for Region Syddanmark. Opgaven omhandler modernisering af afdelingerne P1, P2 og P3, svarende til ca. 3.000 m², samt opførelse af ny aktivitetshal med nye forbindelsesgange.

Afdelingsleder Dennis Storm fra AI i Odense uddyber ”Vi har som arkitektonisk greb fokus på minimering af institutionspræg. Vi skaber tryghed ved at arbejde med lys og transparente flader, og vi skaber hjemlighed ved at arbejde med forskellighed i farve- og materialevalg. Af materialer er der f.eks. benyttet beton og træ, som kombineret med smukke farver kan hjælpe med at skabe en behagelig atmosfære. De forskellige rum vil have forskellige farver, hvilket giver den enkelte patient mulighed for at opholde sig i det rum, der farvemæssigt passer til dagens humør og sind.

A Modernisering Af Psyk Svendborg

 Vi skal bygge en helt ny forbindelsesgang og aktivitetshal. De nye bygninger skal være lette og transparente, og omverden skal ane, at der er liv bag facaden. Aktivitetshallen orienterer sig mod afdelingens gårdrum, og patienter og personale kan fra hallen følge med i udelivet mellem bygningerne.

Vi har valgt et materialevalg, som både skaber hyggelig stemning, og som kan klare et hårdt slid. Vi har valgt at lofter udføres i træbeton, sportsgulve udføres med linoleum og vægoverflader i lakeret krydsfiner - som smukt patinerer ved slitage.”

B Modernisering Af Psyk Svendborg2

Gennem projektet vil der blive arbejdet aktivt med målbar bæredygtighed ved brug af LCA- og LCC-analyser på enkelte udvalgte bygningsdele. Vi har naturligvis også fokus på FN’s Verdensmål, med indsatsmål nr.12, hvor ansvarlighed for ressourceforbrug er et væsentligt parameter.”

C Modernisering Af Psyk Svendborg3