Vi sætter pris på bæredygtighed

Som optakt til prisuddelingen holder Tomas Snog, kreativ direktør hos AI et indlæg på DTU Byg om, hvorledes vi har valgt at inddrage verdensmålene #4 #11 #12 i vores tre markedssegmenter skoler, boliger og hoteller.

Tomas Snog DTU Byg1

Det handler om at starte lokalt, sætte mål og konstant udfordre os selv og vores samarbejdspartnere i forhold til valg af materialer, brugerinddragelser og klimaløsninger.

De studerende efterlyser eksempler på, hvorledes vi bruger verdensmålene. Vi fremhæver tre projekter, hvor brugerinddragelse, lokale materialer og optimerede energiløsninger har sat sit fingeraftryk på projekterne.

# 4 Skole
HEDELYSKOLEN - Energibesparelse og brugerinvolvering
Projektet blev udføres i etaper, og imens skolen er i drift. De nye tiltag er
beregnet til en energibesparelse på ml. 55-90%. Fokus i byggeudvalget
har været på brugerinvolvering, PCB-sanering, arkitektur, læringsmiljø,
dagslys, akustik og ventilation.

# 11 Bolig
SUNDHOLM SYD- Et urbant landskab med grønne klimaløsninger
Med store træer og små pixihaver mellem husene og et fælleshus i
den tidligere kunstfabrik er der lagt op til et grønt og socialt løft. Med store boksmoduler til beboelse, trækonstruktioner af nordisk træ, optimeres materialeforbrug samt byggeprocessen, så byggeriet bliver billigt og klimavenligt.

# 12 Hotel
NOBIS HOTEL -Transformation af bevaringsværdig ejendom
Gennemgribende renovering til et helt ny luksushotel. Bygningen husede før Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Hotellet har fået ny indretning og disponering med 77 hotelværelser, to nye elevatorer, produktionskøkken og restaurant. Der er udført komplet nye installationer og ny varmecentral.

Vi ser frem til et møde med inspirerende spørgsmål fra de studerende på DTU Byg, og hvorledes verdensmålene vil blive implementeret i de projekter som bliver indstillet til SUSTAIN prisen 2018, der uddeles den 21. juni 2018.