Tillykke til vinderne af SUSTAIN-prisen 2018

Torsdag d. 21.06 uddelte AI Arkitekter & Ingeniører SUSTAIN-prisen på DTU Byg, og prisen blev givet til fem gode og visionære studieprojekter inddelt efter kategorierne: kursusprojekt, diplomprojekt og kandidatprojekt.

AI’s pris for arkitektur, byggeri og bæredygtighed er en pris vi har stiftet, for at få byggeriets parter til at rykke tættere sammen om at skabe de bæredygtige løsninger. Det starter på uddannelserne og fortsætter på tegnestuerne og byggepladserne. Vi kalder det co-creation, og målet er at skabe et mere bæredygtigt byggeri, der kan inspirere verden omkring os.

DSC 2549

Udvælgelseskriteriet for vinderprojekterne har således været, at de skulle have relevans for omverden og præsentere innovative ideer, der kunne skabe en positiv forskel for miljøet gennem bæredygtige tiltag som fx klimaløsninger, brugerinddragelse eller materialebrug. Samtidig skulle projekterne være konkrete og realistiske, så ideerne potentielt kunne føres ud i den virkelige verden.  

Juryen bestod af lektor Lotte Bjerregaard Jensen fra DTU, lektor og programleder Nikolai Bo Andersen fra KADK samt kreativ direktør og partner Tomas Snog fra AI, og det var således eksperter fra både ingeniør- og arkitektfaget, der i fællesskab vurderede projekterne og kårede vinderne.

Generelt var dommerne meget imponerede over ambitionsniveauet, og der var så mange gode projekter, at det var svært at vælge.

Vi siger stort tillykke til:

”Paper Pavilion – the new tech lab pavilion for Roskilde 2018”i kategorien ”Kursus”. Af Christian Rønne, Stephan Paul Sander, Charlie Bo Bøjsen Møller, Mats Hersoug Solheim, Signe Rydberg og Kittiyaphong Nagulrum.

”Åløbet – designteori og metoder”i kategorien ”Kursus”. Af Caroline Clausen, Kristine Marburger, Liv Stranddorf og Rikke Bojesen.

”Åbredden” i kategorien ”Kursus”. Af Ilias Ben Chaabane, Filip Dahl Olsen, Frederik Krogh, Anders Leth Hefting, Helene Reimers Andersen og Ida Lipka Flensborg.

”Integration of Water Sensitive Urban Design into SCALGO for use in early climate adaptation design phases” i kategorien: “Diplomprojekt”. Af: Ronja Frigg Brask.

“Hygrotermic control of the microclimate around buildings” i kategorien “Kandidatprojekt”. Af Christian Kongsgaard Nielsen.