Borgernes Hus er indstillet til Den Danske Lyspris 2018

Borgernes Hus er indstillet til Den Danske Lyspris 2018. Den innovative lysteknologi, har givet et unikt design til at understøtte bygningens gyldne arkitektoniske linje.

Borgernes hus er et moderne forsamlingshus i Odense dedikeret til borgerne. Tidligere husede bygningen Odense Banegård Center, men efter ønske fra Odense Kommune er bygningen nu transformeret til et samlingspunkt, hvor byens borgere kan komme for at lære, opleve eller skabe nye relationer i smukke arkitektoniske rammer.

Borgernes Hus I Odense Den Danske Lyspris 2018

Der er arbejdet med lys på flere planer udvendigt og indvendigt. Facaden er guldbelagt i en kombination af aluminium og kobber, der patinerer til en mørk bronzefarvet farve. Om dagen danser de gyldne farver i dagslyset og reflekterer lyset ind i bygningen og ud i byrummet. Om aftenen er facaden oplyst af linjearmaturer, som er designet til at fremhæve det skulpturelle udtryk. Lyset er iscenesat med 3 forskellige lysscenarier, som er styret af solen.  Borgernes Hus lyser derfor altid op i byrummet og skaber blikfang dag og nat.

Den gyldne tråd går igen indvendigt. Her er bygget en trappe i gyldne materialer, som forbinder etagerne og er omdrejningspunkt for al bevægelse i rummet. I trappens håndliste er der indbyggede LED-lysbånd, som oplyser de gyldne materialer samt trappetrinene og skaber smukke effekter i rummet. Trappen har fået navnet ”Harry Potter-trappen”, da den går diagonalt fra hjørne til hjørne mellem etagerne, og når man går derpå, føles det nærmest som at svæve mellem etagerne. Trappen fungerer som en lysinstallation i sig selv, og får som regel borgerne til at tage en ekstra runde for at kigge på de spændende lysindfald.

Samspillet mellem de gyldne materialer og den innovative lysteknologi skaber indbydende rammer, som giver borgerne lyst til at engagere sig i huset, og derfor ser vi Borgernes Hus som en god kandidat til Den Danske Lyspris 2018.