Skolehjem i høj klasse

AI Ramsingsvej Studieboliger 1

Når unge fra provinsen skal på skole i København som en del af deres erhvervsuddannelse, kan de bo på Håndværker-Skolehjemmet på Ramsingvej i Valby. AI har omdannet eksisterende erhvervsejendom til 86 nye studieboliger. Bygningen er oprindeligt opført til FLSmidt i 1974 som en kontorejendom, der senere hen er overtaget af 3F og senest har fungeret som kontorbygning.

Selvom rammerne er af ældre dato, er alt alligevel nyt. Bygningen er blevet gennemgribende renoveret, og der er bl.a. blevet etableret en ny, total belysningsløsning. Der har været høje krav til belysningen fra bygherrens side. Ud over at den skulle være funktionel og robust, skulle den også have et æstetisk udtryk, som hjemmets beboere ville føle sig godt tilpas i.

De unge vil gerne have godt håndværk, eller som Jette Bjerre, leder af Håndværker-Skolehjemmet udtrykker det: ”Vores beboere er unge mennesker under erhvervsmæssig uddannelse, så de ved noget om, hvad godt håndværk er. Så ud over, at selve udtrykket skulle matche en ung målgruppe, så skulle belysningen også repræsentere en løsning af høj klasse”.

Se mere om lysløsningerne i projektet på Building Supply.

Se mere om projektet her.