Nyt seniorfællesskab med udsigt

AI Esbjerg Kollektivhus

200 seniorer er allerede i dag på venteliste til en af de 36 lejligheder i det nye velbeliggende højhus, som er i gang med at blive opført af Den selvejende Institution Esbjerg Kollektivhus i Esbjerg. Plan & Miljøudvalget godkendte plangrundlaget for byggeriet, bl.a. pga. placeringen ned til søerne i Vognsbølparken, som er helt fantastisk.

Seniorerne efterspørger det særlige fællesskab, som Esbjerg Kollektivhus har plejet gennem årene. Derfor opføres der sammen med ejendommen med de 36 lejligheder også nye, fællesarealer og et fælles produktionskøkken.

Projektet skal fremtidssikre Esbjerg Kollektivhus gennem et attraktivt boligområde med funktionelle, tilgængelige og indbydende boliger med et højt arkitektonisk udtryk. Samtidig skal det signalere moderne boliger og leveformer, hvor der er fokus på dagslys, gode og funktionelle rum, enkel byggeteknik, robuste materialer, lang holdbarhed og lave vedligeholdelsesomkostninger.

Som selvejende institution tilbyder Esbjerg Kollektivhus relativt billige huslejer på ca. 6000, 7000 og 8000 kr. for to, tre og fire værelser. Organisationen har ikke til sigte at tjene penge, men skal bare have tingene til at gå i nul.

Byggeriet forventes at være indrykningsklar i foråret 2018.

Læs mere her om projektet.

Se projektreferencen her.