Nobis Hotel Copenhagen Grand Opening

1 år, 10 måneder, 2 uger og 5 dage 

Byggeprocessen er afsluttet, og Nobis har afholdt Grand Opening af det nye designhotel Nobis Hotel Copenhagen for særligt inviterede gæster.

AI har fungeret som totalrådgiver fra skitseprojekt og rådgiverkontrakt den 3. november 2015 til åbningen af hotellet den 22. september 2017. Vi har stået for løbende projektering gennem hele byggeperioden i samarbejde med fagentreprenører.

AI Nobis Hotel Cph 39A0332

Det er særligt, at byggeprocessen har haft et stærkt flow fra dag 1. Den samlede proces har varet 1 år; 10 måneder; 2 uger; 5 dage. Entreprisesummen er samlet endt på 130 mio. og byggetiden 1 år og 5 måneder.

Den bevaringsværdige ejendom på Niels Brocks Gade 1 husede tidligere Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og er centralt placeret ved siden af Ny Carlsberg Glyptotek, tæt på Tivoli, Hovedbanegården og Rådhuspladsen.

AI Nobis Hotel Cph 180917 4175 Web

Bygningen er blevet ryddet for alt inventar, lette vægge, installationer og teknik. Enkelte bevaringsværdige elementer er restaureret, da de kunne indpasses i hotellets interiør, og et værelse er bevaret i sin helhed og agerer nu som luksussuite.

Designhotel fra bund til top

Alle har knoklet på vejen mod åbningen, og de første gæster har overnattet i Københavns nye femstjernede luksushotel.

AI Nobis Hotel Cph 180917 4501 Web

Restaurant Niels er åbnet i hotellet, og de første middagsgæster har haft de første gourmetoplevelser. Der er det fine twist, at restauranten har taget navn efter både Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums grundlægger Niels Wilhelm Gade og adressen Niels Brocks Gade. Kokken Jeppe Foldager er chefen i køkkenet. Han har tidligere fungeret som køkkenchef på Alberto K i toppen af Radisson Blu Royal Hotel og har titlen som verdens anden bedste kok vundet ved verdensmesterskabet for kokke, Bocuse d'Or, i 2013.

Den svenske designarkitekt Gert Wingårdh har indrettet hotellet, AI har fungeret som totalrådgiver gennem hele projektforløbet og Arpe & Kjeldsholm har været entreprenør på sagen. Bygningsejeren er Balder, mens hoteloperatøren er Nobis.

AI Nobis Hotel Cph 180917 4720 Web

Netop nu har Restaurant Niels modtaget sine første anmeldelser, bl.a. 6 stjerner i Børsen for de suveræne madoplevelser. Restauranten har sin egen indgang i hotellet, og det er da også denne betragtning, som køkkenchefen Foldager vægter højt i sin udtalelse i interview til Politiken:

”Jeg havde egentlig sagt til mig selv, at jeg ikke skulle tilbage til hotelverdenen, men så henvendte Nobis sig, og da jeg mødte dem, var jeg ikke i tvivl om, at jeg gerne ville være med på det her projekt. De siger selv, at de bygger restauranter med værelser, og den tanke kan jeg godt lide”.

Håndværkerne har hamret og banket for at få hotellet til at skinne til åbningen. Det nye Nobis Hotel Copenhagen er resultatet af en stramt styret proces udført fra bund til top. Projektet vækker nysgerrighed og interesse, bl.a. fordi samarbejdet har været en succes mellem alle parter på byggesagen. Det er netop denne lidt ydmyge tilgang til hoteldesign, hvor gæsten føler sig båret frem af gode oplevelser, der kendetegner Nobis. 

Vi glæder os over resultatet og ser frem til, at endnu flere gæster besøger det nye Nobis Hotel Copenhagen.

Se mere om projektet her.

Se mere om Nobis Hotel Copenhagen her. 

Se fakta om projektet herunder.

Designet

Det svenske arkitektfirma Wingårdhs har stået for hotellets design og indretning. De har prioriteret naturlige materialer som læder, marmor og træ, som har lang levetid og ældes med ynde. Væggenes farveskala er især blå og grøn tænkt til at matche naboen Glyptotekets irrede tag og museets vægge. Mange lamper og tæpper er speciallavet til hotellet bl.a. af svenske Kasthall. Restauranten har sin egen separate indgang og er indrettet i nordisk design med lette, danske træmøbler, Kay Bojesen-bestik og norsk porcelæn.

Byggeprojektet

Ny indretning og disponering med 77 hotelværelser, 2 nye elevatorer, et produktionskøkken og en restaurant. Der er udført komplet nye installationer og ny varmecentral. Stort set alle kvadratmeter er anvendt til hotellets gæster. Derfor er der etablereret 2 etages teknikkælder. Mange kobberdetaljer genanvendt og brugt som nedløbsrør, dørgreb mv.

Bygningsejer: Balder
Hoteloperatør: Nobis
Totalrådgiver: AI Arkitekter & Ingeniører
Hoteldesign: Wingårdhs
Entreprenør: Arpe & Kjeldsholm
Entreprisesum: 130 mio.
Areal: 5.500 m2
Adresse: Niels Brocks Gade 1, København V 

Hotellet

24h reception, lobby
24h roomservice
77 værelser, 154 sengepladser
2 konferencelokaler
Bar/restaurant med 80 pl./ chambre séparée
Gårdhave med servering
Luksus spa med hamam, koldtvandsbad og sauna
Fitnessrum
Tagterrasse
Vinkælder