AI i gang med TECs nye gymnasium i Lyngby

TEC Logo Positiv2 370X170

Når det nye tekniske H.C. Ørsted Gymnasium står klar i 2020, vil AI Arkitekter & Ingeniører have sat deres præg på byggeriet. I samarbejde med arkitekt Søren Robert Lund skal AI Arkitekter & Ingeniører udarbejde projekt til udbud i totalentreprise og efterfølgende fungere som bygherrerådgiver for TEC. Som en selvstændig opgave skal AI stå for udarbejdelse af lokalplan, udredning af arkæologiske forhold samt en større jordflytningsopgave.

H.C. Ørsted Gymnasiet flytter dermed fra de eksisterende lokaler på DTU til et område mellem Helsingørmotorvejen og Klampenborgvej, hvor det nye gymnasium på 9000 etagemeter skal opføres.  

I en artikel i "Det Grønne Område" fortæller Lotte Hansen, som er direktør for TEC, at det nye gymnasium skal være et signaturbyggeri, så man kan se, at det er inspireret af HC. Ørsted og de tanker han havde omkring magnetisme, bevægelse og natur.

“Placeringen mellem DTU, Novozymes og K Nord giver rigtig god mening. Vi har udviklet en faglig vision, som lægger vægt på samarbejde både internt og eksternt med folkeskolerne, Vidensbyen og DTU. Vi ser os selv som et stærkt kort i forhold til kommunens naturvidenskabelige strategi, fordi vi netop kan bygge bro fra folkeskolen til universitet. Vi håber på, at de nye rammer kan give et stort løft til fagligheden,” siger Lone Hansen.

Læs mere om det kommende byggeri i "Det Grønne Område" her.