AI ansætter assisterende ingeniørfaglig afdelingsleder

AI har netop ansat ingeniør Maj Agerbæk Jakobsen som assisterende afdelingsleder i AI´s ingeniørafdeling.

AI vækster fortsat og ønsker at styrke ledelsen, kulturen, projektledelsen, tilgangen til kunderne og det tværfaglige samarbejde gennem en ny organisation, fortæller adm. direktør Jan Bruus Sørensen.

Ansættelsen af Maj sker i forlængelse af denne omlægning, hvor hun de næste 4 år skal assistere afdelingsleder for ingeniørafdelingen Steen Mortensen. Herefter er det planen, at Maj overtager hele ledelsesansvaret for AI´s ingeniørafdeling.

Maj Jakobsen Lang

Maj er uddannet VVS-ingeniør og har læst en HD i International Business i 2010-2014. Som nyuddannet i 2008 videreuddannede hun sig som auditor/assessor i bæredygtighedsordningerne LEED, BREEAM og DGNB. 

Certificeret byggeri giver værdi

Som auditor er Maj blandt de første til at arbejde med certificeret byggeri herhjemme. Hun har solid erfaring med, hvordan bæredygtighedscertificering giver værdi til et byggeri gennem målbare krav til byggeriet. Kravene munder ud i en langsigtet værdi i det færdige byggeprojekt.

Maj kommer fra en stilling hos ALECTIA nu NIRAS, hvor hun fungerede som projektleder og fagleder for bæredygtighed, bl.a. som projektleder for de resterende lejemål i Axel Towers og som assisterende projektleder på kontorbyggeriet Carlsberg New Central Office. Hos ALECTIA blev hun udvalgt til internt kursusforløb i ledelse for medarbejdere med lederpotentiale.

Fra 2009-2015 var Maj ansat hos MT Højgaard senest som fagleder for bæredygtighed. Her arbejdede hun med bæredygtighed, bæredygtighedscertificeringer, salg og projekteringsledelse.

Hos MTH gennemførte hun DGNB certificeringen af KPMGs hoveddomicil - nu Ernst & Young - samt BREEAM certificeringen af etape et og to af boligerne Valby Maskin Fabrik. Derudover var hun assisterende projekteringsleder på et 21.000 kvadratmeter byggeri i Albertslund Centrum, som indeholder Sundhedshuset, ældre- og plejeboliger, butik samt p-kælder.

Bæredygtigt tværfagligt samarbejde

Maj sagde ja til stillingen hos AI pga. den unikke mulighed for en lederstilling i en bæredygtig og tværfaglig virksomhed.

”AI har en størrelse, hvor det er muligt at påvirke de tværfaglige processer gennem ledelsesansvar. Det gode ved AI er, er der ikke er så mange lag at skulle igennem, og derfor er det nemt at få opbakning til nye bæredygtighedstiltag”, fortæller Maj.

”Samtidig er integreret bæredygtighed en virksomhedsholdning, hvor fagligheden i byggeprocessen sammen med tværfagligheden går forrest. Hvis vi løfter noget sammen, ender vi med et bæredygtigt projekt, der står i lang tid med god totaløkonomi. Det skaber værdi for bygherren, men også vores samfund som helhed”.

Med ingeniørfaglig baggrund og stærke kompetencer indenfor bæredygtighedsledelse kombineret med en stærk forretningsmæssig tilgang til projektledelse var Maj det naturlige valg som assisterende afdelingsleder. 

Den nye organisation understøtter AI´s tværfaglige profil og arbejdstilgang og styrker de primære forretningsområder Boliger, Skoler og Hoteller. Organisationen er bygget op omkring et Arkitektområde og et Ingeniørområde med hver sin afdelingschef.

Kontakt Maj Jacobsen, hvis du vil vide mere om, hvordan dit byggeri bliver bæredygtigt eller opnår certificering. 

Maj Jakobsen
Assisterende afdelingsleder, Diplomingeniør, HD International Business 
M: +45 31 52 71 09  / T: +45 32 68 08 00 / maj@ai.dk 
AI a/s / Refshalevej 147 / DK-1432 København K / www.ai.dk