Individualisme giver bedre fællesskab

AI Sundholm Syd Blogindlaeg 18032016

”Den nye almenbolig byder på rustne stålplader, altaner, trapper og individuelle haver. Tegnestuen AI har tegnet 6 punkthuse på Amager, som skaber kolonihaveidyl bare 3 kilometer fra Rådhuspladsen”.

Karsten R. S. Ifversen har besøgt AlmenBolig+ punkthusene og pixihaverne Sundholm Syd og anmeldt dem i Politiken.

Under besøget inviterede en beboer os indenfor og fortalte om det første år i den nye bebyggelse, oplevelsen af nærvær og plads til individualisme i et skalérbart fællesskab, hvor hver beboer kan have større eller mindre relation til naboerne og de omkringliggende boligenheder.

I artiklen udtaler Ifversen bl.a.:

”Sundholm Syd er den sprælske lillebror, udadvendt og imødekommende. Når folk sætter præg på deres boliger, gør det dem mere menneskelige og bløde”.

”… pixihaverne giver en helt anden oplevelse af liv i kvarteret, end man kender det fra andre almene bebyggelser. Her er klemt betydning ind i hvert et græsstrå og hver en mælkebøtte, som man ellers kun oplever det i tætte rækkehusbebyggelser som Kartoffelrækkerne”.

Det er ren kolonhaveidyl, hvor fællesskabet er et positivt tilvalg bundet i individualisme.

De nære værdier i byplanlægningen er kommet for at blive, og så skal det nære fællesskab muligvis udvides til et større overblik i bydannelsen, hvor både borgere og huse opfører sig urbant, går til side og skaber rum for hinanden.

Sundholm Syd har fået Københavns Kommunes Bygningspræmiering 2015 for smukt boligbyggeri og gode bymiljøer, der højner kvaliteten til glæde for byens borgere. Projektet er udstillet på Venedig Biennalen 2016, som netop er åbnet.

Læs den fulde artikel i Politiken her.

Se mere om projektet Sundholm Syd her.

Se mere om Bygningspræmieringen her.