Nyt luksushotel i hjertet af København

Nobis Hotel Copenhagen 017 Web

AI er valgt til totalrådgiver i forbindelse med totalrenovering af Niels Brocks Gade 1, som skal transformeres til et helt nyt luksushotel - Nobis Hotel Copenhagen. Bygningen husede før Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og er placeret ved siden af Ny Carlsberg Glyptotek, Tivoli, Hovedbanegården og Rådhuspladsen.

Den 5.500 m2 store ejendom blev bygget i 1903 og er tegnet af arkitekt Martin Borch, som var Kongelig Bygningsinspektør i København fra 1903-1923, og bygningen er blandt de første betonbyggerier i København. Bygningen har stået tom, siden Musikkonservatoriet flyttede ud i sommeren 2008.

AI som totalrådgiver for arkitekt- og ingeniørydelser 

AI er valgt som totalrådgiver for både arkitekt- og ingeniørydelser i forbindelse med ombygningen af den gamle bygning til et nyt kvalitetshotel, der kombinerer høj service med god beliggenhed. Hotellet udvikles i samarbejde med den svenske arkitekt- og designvirksomhed Wingårdhs, som er ansvarlig for hotellets design, samt Millimeter Arkitekter, som er bygherrerådgiver på projektet, begge baseret i Stockholm.

Nobis Hotel Copenhagen

Det børsnoterede svenske ejendomsselskab Balder købte ejendommen i september og ønsker med købet at udvide deres ejendomsportefølje. Hoteloperatøren Nobis AB skal drive hotellet med solid erfaring fra bl.a. de Stockholmbaserede hoteller Nobis Hotel, Operakällaren, Hotel Skeppsholmen, Stallmästaregården, Miss Clara Hotel, Hotel J mfl. 

Hovedejer og administrerende direktør for Nobis AB Alessandro Catenacci udtaler:

”Niels Brocks Gade 1 er en meget smuk ejendom i København, som vi nu har mulighed for at udvikle til et hotel. Det er en fremragende beliggenhed for os til vores første udenlandske virksomhed”.

Nobis AB er en af Skandinaviens førende hotel, konference- og restaurantindustrier. Hoteloperatøren vægter tradition, kvalitet og innovation med øje på detaljen, som sikrer den gode hoteloplevelse. Nobis vil med bygningen Niels Brocks Gade 1 skabe et nyt luksushotel med 80 værelser, spa og restaurant af høj international standard.  

Den tidligere konservatoriebygning på Niels Brocks Gade er solgt af ejendomsforvalteren Aberdeen til Balder, som har investeret i flere danske bygninger gennem de seneste tre år. I sommer indgik Balder aftaler om at overtage to boligbyggerier på Amager på tilsammen halvanden milliard kroner. Dermed rundede porteføljen fire milliarder kroner, og Balder varslede i august flere opkøb over for Berlingske Business.

Nobis Hotel Copenhagen forventes at åbne i slutningen af foråret 2017.

Se mere om Nobis AB her.

Se mere om Balder her.

Se video om Niels Brocks Gade 1 her.

Nobis Hotel Copenhagen 303 Web