AI indgår nyt partnerskab inden for BIM- og konstruktionsdesign

Per 1. marts 2015 har en ny alliance i den danske rådgiverbranche set dagens lys. Selskabet Skanding A/S bliver drivkraften i et samarbejde mellem rådgiverfirmaerne Arne Elkjær a/s fra Århus og AI a/s fra København. De to firmaer samarbejder allerede på kryds og tværs og har nu set muligheden for at tage et skridt fremad og stå endnu stærkere i et konkurrencepræget marked. Den 3. part i det nye selskab er Skanding Ltd. fra Slovenien, der allerede har opbygget en kundebase blandt entreprenører i Skandinavien.

Skanding Logo Lowres

Det nye selskab vil kunne trække på gruppens samlede kompetencer og kapaciteter og samtidig indgå i projektteams sammen med rådgivere fra ejerkredsens firmaer. Selskabet vil dermed være repræsenteret med kontorer i København, Århus, Herning og Odense og desuden have et kontor i Ljubljana, Slovenien, der vil medvirke på større projekter med rådgivning indenfor konstruktionsdesign i 3D og BIM-modelling.

Skanding WP 20150105 006 Web

Direktør i Skanding A/S Thomas Andersen kommer fra en tilsvarende stilling som partner i Skanding Ltd. Han kommer i første række til at forestå salg og projektledelse. Firmaet vil opbygge et stærkt konstruktionsteam i København og kan desuden råde over medarbejderstaben i alle gruppens firmaer, både i Danmark og Slovenien. Thomas Andersen siger i den forbindelse:

”Vi oplever, at mange projekteringsopgaver, der tidligere var en naturlig del af arbejdet for ingeniørrådgiverne, i højere grad lægges over på entreprenørerne. Det giver en masse koordinationsproblemer og udfordringer mht. til bygbarhed og omkostningsoptimering. Vi mener, at både entreprenør og bygherre har behov for en kompetent, lydhør og fleksibel ingeniørrådgiver, der kan sikre integration af alle fag i modsætning til en stor og uoverskuelig organisation, hvor der er for mange kontaktpersoner og for lidt ansvarlighed. Dér skal vi skille os ud”.

Michael Due, indehaver af Arne Elkjær udtaler: ”Vi har regelmæssigt haft store projekter på både Fyn og Sjælland, hvor vi har haft brug for lokal repræsentation. Det får vi nu, samtidig med at vi vil få tilgang af nye projekttyper via Skanding, der får en skarp profil indenfor BIM-design og også søger opgaver i udlandet”.

Jan B. Sørensen, adm. direktør i AI, supplerer: ”AI har en unik tværfaglig profil, der inkluderer både arkitekter og ingeniører i samme firma, så vi favner bredere end de fleste rådgivere. Det har så gjort det sværere at skabe et stærkt konstruktionsteam, som vi naturligvis har brug for. Vi har ledt efter en åbning for etablering i Jylland. Her vi ser nemlig mange muligheder at udnytte vores viden om bæredygtigt byggeri, hvor vi er blandt de førende i Danmark. Med Skanding får vi både konstruktionsafdeling i København og nye salgskanaler i resten af landet”.

Det nye fælles firma skal have fokus på at yde den samme stærke, faglige kompetence og hurtige, fleksible rådgivning, der kendetegner alle tre firmaer, til projekter primært inden for konstruktionsdesign og BIM-projektering. Pt. inkluderer projekttyperne i gruppen alt fra almene boligbyggerier og skoler over erhverv til industri. Lydhørhed overfor kundernes behov kommer til at være i højsædet.

Se mere om Skanding på www.skanding.com

Se mere om Arne Elkjær på www.arneelkjaer.dk