Ny skole opføres i Congo

DSC02619 Øst Congo 1024X768

AI støtter skoleprojekt i Uvira i Congo med bidrag til inventar til skolen herunder skolepulte, lærekatedre, stole, kontorudstyr og elinstallationer.

Skolen er en del af 3 projekter, som bygges på samme grundstykke. Ud over skolen bygges der en sundhedsklinik og et børnehjem.

Samarbejdspartnere

Skolen bygges i samarbejde med Moravian Church Eastern Congo, som er en del af den verdensomspændende Brødrekirke. Kirken i Øst Congo er forholdsvis ung, og mange er blevet medlemmer af kirken i forbindelse med, at de har været flygtninge i Tanzania. Kirken er officielt bragt tilbage til Congo i 2008.

Borgerkrigen i Congo har efterladt enorme udfordringer for befolkningen, der er tusindvis af forældreløse børn, og tusindvis af enker, hvis mænd er blevet dræbt i krigen. Grundet borgerkrigen er alt bombet tilbage i tiden. Infrastrukturen i landet er meget dårlig, man kæmper med korruption og dårlig ledelse af landet.

Congo er enormt rig på guld og diamanter, landbrugsjorden er af meget god kvalitet, og Østcongo vil på et tidspunkt kunne brødføde rigtig mange mennesker.  Lige nu har lokalbefolkningen meget lidt glæde af disse rigdomme, og det bringer umiddelbart ingen synlig fortjeneste for dem.  

Skolen indgår som nævnt i et trekløverprojekt, hvis formål er at give en hjælpende hånd til de hårdest ramte. Kirken i den Provins som Projektet ligger i, har i øjeblikket kontakt til, og hjælper omkring 1200 forældreløse børn (tallet er indsamlet for hele Kivu Kirkedistrikt sommeren 2013). 

Selve skolen

Skolen er dimensioneret til 300 børn, heraf af planen at 50 skal komme fra børnehjemmet, de andre fra de omkringliggende landsbyer.

Byggeriet er todelt, forstået sådan at der er 3 klasser og et lagerrum i hver del, i alt 6 klasseværelser, et til hvert klassetrin.

Status på byggeriet er pt., at byggeriet er færdigmuret, taget lukket, og alle klasser er pudset indvendigt med første lag puds. Projektteamet er i gang med at mure tavler i klasserne, døre og vinduer er ved at blive transporteret til pladsen, gulvet er lagt i 2 klasseværelser og skelet til lofter er færdigt i 2 klasser og et kontor. Der forberedes adgangsveje, der er tilpas brede, i området bag ved skolen, og 40 skolepulte er klar til opsætning. 

DSC02616 Øst Congo 768X1024