Indvielse af Sundhedshus Nørrebro

01 AI Sundhedshus Noerrebro 4S9A7636 Lowres

Fredag eftermiddag deltog AI i indvielsen af Københavns fjerde sundhedshus - Sundhedshus Nørrebro - til en festlig reception med taler, jazz og sundhedsbidder og guidede ture på alle etager i det nye sundhedshus. Med åbningen samler Københavns Kommune sine tilbud til borgere på Nørrebro og Bispebjerg på Mimersgade 41.

AI har fungeret som totalrådgiver med Arkitema som  arkitektfaglig underrådgiver gennem hele renoveringsprojektet indeholdende ombygning og tilbygning af huset.

Sundhedshusnoerrebro DSC 0836 Lowres

Talerrækken bestod bl.a. af Minister for Sundhed og Forebyggelse Astrid Krag, som fremhævede kampen for at skabe en reel lighed i sundhed for alle borgere – også i en bydel, hvor middellevetiden i gennemsnit er 7 år kortere end på Østerbro eller i indre by. 

De øvrige talere understregede, at det nye sundhedshus skal være den fysiske og organisatoriske platform for lokalforankrede tilbud til borgerne i området med fokus på forebyggende arbejde, nærvær, omsorg og hensyn til individuelle behov. Der er allerede nu tilknyttet en praktiserende læge til Sundhedshus Nørrebro, som afsluttede talerrækken med positiv tilkendegivelse over for den frie og uvisiterede adgang til sundhedshuset, som hverken skal omfatte ”registrering af folkesundhed eller anden form for Djøfisering”, men være borgernes møde med sympatisk og fagligt velfunderet personale.

Tilbuddene i Sundhedshus Nørrebro indeholder:

 - Rehabilitering af borgere med kronisk sygdom
 - Vejledning om sund mad, motion, alkohol og rygestop
 - Undersøgelse og behandling af københavnere med ryg- og nakkelidelser
 - Sygepleje

Læs mere om Sundhedshusene i København. 

Se mere om projektet.

Sundhedshusnoerrebro DSC 0774 Lowres

 

Sundhedshusnoerrebro DSC 0789 Lowres