AI Blog

Vindere af SUSTAIN-prisen 2019 på DTU

Onsdag d. 26. juni uddelte AI Arkitekter & Ingeniører SUSTAIN-prisen på DTU Byg, og prisen blev givet til fire innovative og visionære studieprojekter.

Læs mere

Vil du i praktik på en tværfaglig tegnestue på Refshaleøen?

Vi søger ambitiøse og engagerede praktikanter til AI’s arkitektafdeling i København.

Læs mere

Skoler skal have inspirerende og overraskende rum

AI Arkitekter & Ingeniører har ansat Lars Lindeberg til at drive tegnestuens forretningsområde for skoler. Med Lars får AI en markant arkitekt med en klar holdning til skolebyggeri, og han glæder sig at arbejde i AIs stærke samarbejdskultur og skabe solide samarbejdsalliancer med byggebranchens rådgivere og entreprenører.

Læs mere

Invitation til uddeling af SUSTAIN-prisen på DTU

Danmarks Tekniske Universitet, DTU vil sammen med AI Arkitekter & Ingeniører gerne invitere dig til uddeling af SUSTAIN-prisen. Onsdag 26. juni 2019 kl. 16-18, bygning 127, DTU - Lyngby Prisuddelingen og netværksarrangementet foregår på DTU i Lyngby. På dagen fejrer vi de bedste bæredygtige studieprojekter fra DTU’s uddannelsesretning bygningsdesign. Kig forbi til et glas vin og en sprudlende dialog om fremtidige projekter og mulige samarbejder. Tilmelding til lbj@byg.dtu.dk eller gbu@ai.dk

Læs mere

Vi søger afløbsingeniør til rådgivning og projektering

Vi søger en afløbsingeniør/kloakmester til AI’s ingeniørafdeling i København. Arbejdsopgaverne vil være inden for rådgivning og projektering. Du vil bl.a. indgå som projektmedarbejder på større tværfaglige projekter.

Læs mere

Hjemlighed og tryghed er i fokus, når Psykiatrisk afdeling i Svendborg skal moderniseres

AI Arkitekter & Ingeniører vinder med totalentreprenør Hansson & Knudsen og ingeniør Oluf Jørgensen opgaven ’Modernisering af Psykiatrisk Afdeling i Svendborg’ for Region Syddanmark. Opgaven omhandler modernisering af afdelingerne P1, P2 og P3, svarende til ca. 3.000 m², samt opførelse af ny aktivitetshal med nye forbindelsesgange.

Læs mere

Praktikant til klimasikring, VVS, ventilation, energi og indeklima

Vi søger en praktikant til AI’s ingeniørafdeling i København. Arbejdsopgaverne vil være inden for rådgivning og projektering, samt tilsyn hvis dette er interessant for dig. Du vil komme til at arbejde med VVS-installationer samt energi og indeklima i både nybyggeri og renoveringsprojekter. Det er vigtigt, du har interesse for VVS-arbejde, indeklima, energiforhold og integreret bæredygtighed.

Læs mere

Vinder af SUSTAIN-prisen på arkitektskolen 2019

Vi sætter pris på bæredygtighed. AI Arkitekter & Ingeniører's SUSTAIN-pris for arkitektur, byggeri og bæredygtighed er en pris, vi har stiftet, for at få byggeriets parter - arkitekterne, ingeniørerne, leverandører og entreprenørerne til at rykke tættere sammen om at skabe de bæredygtige løsninger.

Læs mere

Vi søger erfaren tekniker til værdiskabende drift og vedligehold

Vi søger en tekniker der i tæt samarbejde med kolleger og kunder skal stå for planlægning af vedligeholdelsesprojekter og rådgivning til bygherres driftsorganisation.

Læs mere

Vi uddeler SUSTAIN-prisen 2019 - du er inviteret

Den 30. juni uddeler vi SUSTAIN-prisen til årets bedste designprojekter på KADK.

Læs mere

Erfaren bygningskonstruktør, Odense

Vi søger en bygningskonstruktør til AI’s afdeling i Odense, med erfaring og flair for byggetekniske løsninger og projektering.

Læs mere

Afløbsingeniør til rådgivning og projektering af fremtidens klimaløsninger

Vi søger en afløbsingeniør/kloakmester til AI’s ingeniørafdeling i København.

Læs mere

Praktikant til VVS, ventilation, energi og indeklima søges

Vi søger en praktikant til AI’s ingeniørafdeling i København. Arbejdsopgaverne vil være inden for rådgivning og projektering, samt tilsyn hvis dette er interessant for dig. Du vil komme til at arbejde med VVS-installationer samt energi og indeklima i både nybyggeri og renoveringsprojekter.

Læs mere

Vi søger el-ingeniør til rådgivning og projektering i nybyggeri samt renovering

Vi søger en el-ingeniør/installatør til AI’s ingeniørafdeling i København. Arbejdsopgaverne vil være inden for rådgivning og projektering.

Læs mere

Building Awards 2018 - Vi er nomineret!

Bygningsdesigner Amalie Lauridsen er nomineret til talentprisen for hendes altid imødekommende og professionelle håndtering af beboerkommunikation, og SundholmSyd er nomineret til byudviklingsprisen for et bæredygtigt byggeri der gavner fællesskabet såvel som lokalmiljøet.

Læs mere

Kom og bliv inspireret hos AI Arkitekter & Ingeniører

Invitation til åbent hus i Odense, torsdag den 6. september kl. 14 - 17 Vi er flyttet på havnen og vil gerne invitere dig indenfor i vores nye lokaler. Det bliver en dag med inspirerende oplæg, sjove indslag og masser af muligheder for gode snakke.

Læs mere

Studerende laver projekt der giver dagslys til hjørnelejligheder

AI’s ingeniør- og arkitektpraktikant har sammen lavet deres praktikprojekt

Læs mere

Borgernes Hus er indstillet til Den Danske Lyspris 2018

Borgernes Hus er indstillet til Den Danske Lyspris 2018. Den innovative lysteknologi, har givet et unikt design til at understøtte bygningens gyldne arkitektoniske linje.

Læs mere

Vi sætter pris på bæredygtighed

Hos AI Arkitekter & Ingeniører sætter vi pris på bæredygtighed og uddeler hvert år prisen SUSTAIN til arkitekt- og ingeniørstuderende.

Læs mere

Vi søger erfaren forretningsleder

Strategisk indflydelse, akkvisition og ledelse. Er du vores nye forretningsleder inden for skoleområdet?

Læs mere

Tre projekter indstilles til årets RENOVER-pris

Vi har i samarbejde med vores partnere udvalgt følgende projekter til indstilling af årets RENOVER-pris 2018. Borgernes Hus i Odense ”Et moderne forsamlingshus pakket ind i guld” Hedelyskolen i Greve ”Fra PCB-ramt skolebyggeri til sundt og moderne læringsmiljø” Ungdomsboliger på Østre Hougvej i Middelfart ”Ny identitet gennem totalrenovering”

Læs mere

Motalavej i Korsør vil tilbyde nyt og varieret boligudbud

AI Arkitekter & Ingeniører skal som totalrådgiver stå for at gennemføre en større helhedsplan for BoligKorsørs afdeling 21 på Motalavej i Korsør. Der skal både rives ned, bygges om og bygges nyt.

Læs mere

Vi søger erfarne kolleger til spændende nye projekter

Vi søger erfaren VVS/ventilationsingeniør samt en erfaren teknisk designer eller bygningskonstruktør.

Læs mere

Byens borgere er rykket ind i Borgernes Hus

Borgernes Hus i Odense har åbnet sine døre for offentligheden, og vi har lavet en film om tankerne bag det smukke hus.

Læs mere

Nobis Hotel Copenhagen Grand Opening

1 år, 10 måneder, 2 uger og 5 dage. Byggeprocessen er afsluttet, og Nobis har afholdt Grand Opening af det nye designhotel Nobis Hotel Copenhagen for særligt inviterede gæster. AI har fungeret som totalrådgiver fra skitseprojekt og rådgiverkontrakt den 3. november 2015 til åbningen af hotellet den 22. september 2017.

Læs mere

Aveny T præmiere SKAM

I dag den 15. september 2017 er der verdenspræmiere på forestillingen SKAM i Aveny T. Teaterversionen af den berømte, norske tv-serie har tiltrukket 1/3 af de faste abonnenter og 2/3 nyt publikum til præmieren.

Læs mere

SUST AI N 2017 - AI´s pris for arkitektur, byggeri og bæredygtighed

Torsdag den 7. september 2017 uddelte AI for første gang ny pris for arkitektur, byggeri og bæredygtighed ved åbningen af KADK udstillingen ”Cirkulær økonomi i arkitektur og design”.

Læs mere

KADK udstilling om Cirkulær Økonomi - og ny bæredygtighedspris

Torsdag den 7. september kl. 15.30 slår Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering dørene op til en ny spændende udstilling om cirkulær økonomi.

Læs mere

Guld til Borgernes Hus

Den nye trappe og facade på Banegårdsbygningen i Odense er ved at forvandle den uskønne bygning til et nyt og attraktivt mødested for byens borgere.

Læs mere

KADK afgangsudstilling 2017 - se LØSNINGER i sommerferien

AI var til Sneak Peek på afgangsudstillingen for Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering – KADK.

Læs mere

Udstillingsåbning: Art of Many and The Right to Space

Kom til åbningen af 'Art of Many and the Right to Space'. 7. juli 2017 kl. 16:30 - 19:00. Dansk Arkitektur Center, Strandgade 27B, 1401 København K.

Læs mere

Nedtælling til nyt Nobis Hotel

Det officielle rejsegilde til det nye Nobis Hotel Copenhagen er afholdt og nedtællingen startet til åbningen af hotellet.

Læs mere

AI ansætter assisterende ingeniørfaglig afdelingsleder

AI har netop ansat ingeniør Maj Agerbæk Jakobsen som assisterende afdelingsleder i AI´s ingeniørafdeling.

Læs mere

AI byder på helhedsplaner til 200 mio. for FOB

AI er prækvalificeret blandt 5 udvalgte teams til at afgive tilbud på bygherrerådgivning i forbindelse med realisering af helhedsplaner for FOB afdeling 8, 9 og 14 i totalentreprise.

Læs mere

Ny permanent SKY til TEC på Frederiksberg

"Skyen" er det navn, som bygningsafdelingen for erhvervsskolen TEC har døbt den glasinddækkede inddragelse af tidligere tagterrasser på Stæhr Johansens Vej 5-7 på Frederiksberg.

Læs mere

AI afgiver tilbud på rammeudbud hos Boligselskabet Sjælland

AI er prækvalificeret blandt 12 udvalgte teams til at afgive tilbud i forbindelse med rammeudbud på totalrådgivning med 6 leverandører. Vores team er bestående af AI som totalrådgiver og underrådgivere Thing Brandt Landskab og Arne Elkjær.

Læs mere

AI prækvalificeret til 40 familieboliger

AI og Thing Brandt Landskab er sammen med totalentreprenør Raunstrup Byggeri prækvalificeret til totalentreprisekonkurrence om 40 nye energivenlige familieboliger på Fasanvej i Næstved for Lejerbo.

Læs mere

Indstillet til RENOVER prisen 2017

Vi er indstillet til RENOVER prisen med to projekter. Nemlig Linoleumshuset på Åboulevarden i København og Håndværker-Skolehjemmet i Valby.

Læs mere

AI prækvalificeret til to spændende byggeprojekter i Sorø

AI og Orbicon er sammen med totalentreprenør O. Adsbøll & Sønner A/S prækvalificeret hos Sorø Boligselskab ved DAB (Dansk Almennyttigt Boligselskab) til at afgive tilbud på to totalentreprisekonkurrencer.

Læs mere

Nyt seniorfællesskab med udsigt

200 seniorer er allerede i dag på venteliste til en af de 36 lejligheder i det nye velbeliggende højhus, som er i gang med at blive opført af Den selvejende Institution Esbjerg Kollektivhus i Esbjerg.

Læs mere

AI på Mipim

Med 24.270 tilmeldte dags dato ser Mipim – verdens største ejendomsmesse - nu ud til at blive den største siden 2008. Indtil videre er 655 danskere tilmeldt ejendomsmessen.

Læs mere

Rejsegilde på Københavns nye luksushotel

I går var der rejsegilde på det kommende Nobis Hotel Copenhagen på H.C. Andersens Boulevard. AI Arkitekter & Ingeniører er totalrådgiver på den bevaringsværdige ejendom, der tidligere husede Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Læs mere

AI tegner 55 boliger i Odense S i kulturhistorisk miljø

AI har i tæt samarbejde med Living Development tegnet 55 nye boliger i et kulturhistorisk miljø ved Lindved Hovedgaard. Den nye bebyggelse opføres som henholdsvis 2-plans og 1-plans boliger til udlejning.

Læs mere

Slut med sne på Ghita Nørby

Det traditionsrige teater på Frederiksberg Allé, Aveny-T, er midt i en gennemgribende renovering, hvor AI Arkitekter & Ingeniører er totalrådgivere.

Læs mere

Skolehjem i høj klasse

Når unge fra provinsen skal på skole i København som en del af deres erhvervsuddannelse, kan de bo på Håndværker-Skolehjemmet på Ramsingvej i Valby.

Læs mere

AI i gang med TECs nye gymnasium i Lyngby

Når det nye tekniske H.C. Ørsted Gymnasium står klar i 2020, vil AI Arkitekter & Ingeniører have sat deres præg på byggeriet.

Læs mere

Lydhørhed giver livskvalitet til multihandicappede

I det nye nummer af ”Den Grønne By”, som udkommer i dag, kan man læse om et nyt markant boligbyggeri for multihandicappede og sindslidende i Ørestad, der er klar til indflytning i løbet af 2017.

Læs mere

Arkitektur til fællesskabet

I dag åbner Utzon Center i Aalborg udstillingen ”Art of Many – the Right to Space”, som var det danske bidrag til sidste års arkitekturbiennale i Venedig. AI Arkitekter & Ingeniører er en del af biennaleudstillingen med projekterne Sundholm Syd og Human Habitat.

Læs mere

AI og den moderne folkeskole

Med den nye skolereform skal et moderne og attraktivt skolebyggeri honorere mange forskellige funktioner. Skolen skal kunne bruges til aktiviteter af beboerne i nærområdet, fungere som samlingspunkt for organisationer og leve op til kravene for en velfungerende heldagsskole for eleverne.

Læs mere

AI ansætter afdelingschef for arkitektområdet

AI Arkitekter & Ingeniører har netop ansat Brian Cowell som ny afdelingschef for arkitektområdet.

Læs mere

AI giver julehjælp

Rundt om i landet uddeler Frelsens Hær i denne uge julehjælp. I Templet på Frederiksberg var der traditionen tro hyggelig sammenkomst med musik og juleoptrin i børnehøjde, da julehjælpen blev uddelt.

Læs mere

AI vinder Esbjerg Kollektivhus

AI vinder Esbjerg Kollektivhus sammen med totalentreprenør CJ Anlæg og ingeniør Arne Elkjær.

Læs mere

AI ansætter chef for forretningsudvikling og kommunikation

AI Arkitekter & Ingeniører har netop ansat Katrine Nyland Sørensen som chef for forretningsudvikling og kommunikation.

Læs mere

Odense har vokseværk

Det var heldigt at AI i Odense flyttede til større lokaler den 23/9. For afdelingen fortsætter med at have vokseværk! Afdelingsleder Dennis Storm har netop budt tre nye medarbejdere velkommen.

Læs mere

AI på Arkitekturbiennalen

AI Arkitekter & Ingeniører har været på studietur til Venedig og Milano. I Venedig for at hente inspiration fra Arkitekturbiennalen – i år kurateret af den chilenske arkitekt Alejandro Aravena.

Læs mere

Den Grønne By

På Skandinaviens førende fagmesse for bæredygtige byggeløsninger Building Green. 2.-3. november 2016 i Forum debatteres, hvordan man ønsker at designe løsninger og tilpasninger til klimaforandringerne i verden.

Læs mere

Dørudskiftning i bevaringsværdig boligbebyggelse

I samarbejde med fsb har AI netop færdiggjort dørudskiftning i Bispeparken – i alt 84 opgangsdøre, 785 entrédøre til beboelses- og erhvervslejemål, 32 døre til erhvervslejemål.

Læs mere

AI indvier nye lokaler i Odense

Vores afdeling i Odense er vokset, og vi er flyttet i nye lokaler. Det fejrer vi med en reception fredag den 23. september kl. 13.00-17.00, Middelfartvej 11E i Odense.

Læs mere

AI søger afdelingsleder, arkitekt/konstruktør og VVS-ingeniør

Vi søger nye ansigter til multidisciplinær tegnestue.

Læs mere

Verdensmål for bæredygtig udvikling

”Forestil dig en verden, hvor vi har AFSKAFFET FATTIGDOM og STOPPET SULT. Alle mennesker har adgang til RENT VAND OG SANITET, hvilket er med til at sikre SUNDHED OG TRIVSEL, og alle børn får en KVALITETSUDDANNELSE. ..."

Læs mere

Rejsegilde på Langhøjskolen

”Hvordan kan vi bygge videre uden at ødelægge det oprindelige?” En fin tresser strukturel skole udformet som en social ramme omkring leg og læring bringer arkitektur, bygningsfysik og indeklima på omgangshøjde med nutiden.

Læs mere

AI tegner ny haveby med 73 familieboliger i Rødovre

I tæt samarbejde med Cervo Gruppen har AI udviklet 73 familieboliger på grund i Rødovre, som tidligere husede Statens Pædagogiske Forsøgscenter.

Læs mere

Byggemonopol

Adm. direktør for DANSKE ARK Lene Espersen udtalte i går i Licitationen, at Københavns Kommunes bestræbelser på at samle sine byggeopgaver i to store udbudspakker på færre aktører kan skade konkurrencen arkitekt- og rådgivervirksomheder imellem.

Læs mere

3 x prækvalifikation Sjælland, Fyn & Jylland

AI er prækvalificeret til 3 boligprojekter på Sjælland, Fyn & i Jylland.

Læs mere

Rasmus Nielsens Kollegiet

AI har vundet totalrådgivning i forbindelse med renovering af badeværelser og køkkener i Rasmus Nielsens Kollegiet.

Læs mere

HEDELYSKOLEN: Pilotprojekt på PCB-renovering med termisk stripning

I samarbejde med Greve Kommune, Hedelyskolens byggeudvalg og underrådgiver Golder Associates har AI siden sommeren 2015 planlagt og projekteret PCB-renovering af Hedelyskolen.

Læs mere

Individualisme giver bedre fællesskab

Karsten R. S. Ifversen har besøgt AlmenBolig+ punkthusene og pixihaverne Sundholm Syd og anmeldt dem i Politiken.

Læs mere

Villa L – skandinavisk drømmehus i træ

I Gammel Holte med udsigt ud over Søllerød Golfklubs smukke landskab ligger Villa L – et nybygget lavenergihus i træ opført på dansk naturgrund med inspiration hentet i Sverige.

Læs mere

AI vinder Borgernes Hus i Odense

AI vinder sammen med totalrådgiver Henry Jensen transformation af store dele af Odense Banegård Center til det nye "Borgernes Hus" i Odense for Odense Kommune.

Læs mere

Bygningspræmiering 2015 – Københavns Rådhus

Projektet Sundholm Syd er netop blevet tildelt Københavns Kommunes Bygningspræmiering 2015, som uddeles til `Gode og smukke bygninger´ opført eller renoveret i Københavns Kommune.

Læs mere

fsb Blågården – udskiftning af døre og vinduer

AI har vundet renovering af Blågården afdeling 1-85 for fsb til i alt 102 mio. Projektet omhandler udskiftning af altandøre, gadedøre, kældervinduer, kælderdøre og ventilation.

Læs mere

Stockholms hotelkonge indtager København

Hoteldirektør Alessandro Catenacci giver i dag 1. marts 2016 interview i Børsen, hvor han fortæller om det femstjernede luksushotel Nobis Hotel, som åbner midt i København foråret 2017.

Læs mere

AI søger arkitekt/konstruktør, el-ingeniør og VVS-ingeniør

Vi søger nye ansigter til multidisciplinær tegnestue.

Læs mere

3 underjordiske parkeringsanlæg

AI skal udarbejde løsningsforslag for 3 underjordiske parkeringsanlæg for Københavns Kommune i samarbejde med SLA og Rambøll.

Læs mere

AI udstiller på Venedig Biennalen 2016

Årets tema i den danske pavillon er humanisme i dansk arkitektur. AI har to projekter med i udstillingen.

Læs mere

AI vinder BYGST rammeaftale Sjælland

AI har vundet Bygningsstyrelsens 2-årige rammeaftale om teknisk rådgivning og bistand som totalrådgivning vedr. statslige ejendomme undtagen universitetsejendomme, delaftale 2 Sjælland.

Læs mere

Vi pakker det ikke ind. Her er julegaven, der gør dig klogere

Vi har lagt 100 kurser under træet til dem, der gerne vil blive klogere på bæredygtighed. Her er både den hårde økonomipakke, den hjemmestrikkede miljøpakke og den bløde sociale pakke.

Læs mere

Nyt luksushotel i hjertet af København

AI er valgt til totalrådgiver i forbindelse med totalrenovering af Niels Brocks Gade 1, som skal transformeres til et helt nyt luksushotel - Nobis Hotel Copenhagen.

Læs mere

AI er prækvalificeret til Civica afd. 2 Uffesvej – helhedsplan

AI er sammen med Sweco udvalgt som en af 5 teams til at afgive tilbud på totalrådgivning i forbindelse med gennemførelse af helhedsplanen for afdeling 2.

Læs mere

Første spadestik på Langhøjskolen - energirenovering

Første spadestik er nu taget af håndværkerne i forbindelse med energirenovering af Langhøjskolen. AI har sammen med Hvidovre Kommunes ejendomsafdeling samt skolens ledelse i ca. 1 år haft et meget fint og tæt parløb for at komme så langt.

Læs mere

Indvielse af nyt familiecenter i Gentofte

Der var stor forventning og glæde, da Gentoftes borgmester Hans Toft indviede kommunens nye familiecenter i Gentoftegade. Leder Mie Daverkosen bød velkommen og fortalte om, hvordan familiecentrets afdelinger tidligere har ligget forskellige steder i kommunen og nu for første gang er samlet ét sted.

Læs mere

AI cykler Gentofte rundt

Igen i år ”zappede” vi en fredag ud af kalenderen og så nye og ældre projekter af egen og andres produktion i Gentofte og Hellerup. Studiecykelturen, der fandt sted i smuk og lav efterårssol, var på ca. 20 km og inkluderede stop ved skoler, boliger, idrætsfaciliteter og museer.

Læs mere

AI søger arkitekt eller konstruktør samt praktikanter til Odense

Vi søger arkitekt eller konstruktør samt bygningskonstruktør praktikanter til kontoret i Odense

Læs mere

Tilskud til energirenoveringer

Energibesparelser kan opnås på mange måder. De fleste er klar over, at udskiftning af døre og vinduer, efterisolering af tag og facader samt udskiftning af pumper kan bidrage til besparelser.

Læs mere

Lys der forebygger

Ny rapport er udkommet om anvendelsen af belysningsteknologi til forbedring af sundhed, velfærd og arbejdsmiljø ved planlægning og indretning af byggeri. Rapporten er udarbejdet i et samarbejde mellem DOLL Green Lab, Københavns Kommune og AI i forbindelse med projektering af plejeboliger for multipelt handicappede på Arenagrunden.

Læs mere

Bæredygtigt boligbyggeri og nye boformer

Arkitekturens dag i Middelfart Kommune byder i samarbejde med Arkitektforeningen og HUSET på tema om bæredygtig udvikling i byggeriet og det byggede miljø 1. oktober 2015.

Læs mere

BIM-værdi – mængdeudbud sparer 5 procent

Udbud af nybyggeri af specialplejeboliger på Arenagrunden i Ørestad Syd er netop afsluttet. Udbuddet er et af de første mængdeudbud i Danmark, hvor AI som rådgiver ikke blot har tegnet og beskrevet byggeriet, men også har trukket mængder ud, som entreprenørfirmaerne har kunnet anvende til beregning af deres pris.

Læs mere

Ingeniørfaglig talentudvikling

Ingeniørbranchen i Danmark kan udvikle store talenter blandt unge ingeniører. Det viser prisen som årets unge rådgivende ingeniør i Europa, der netop er uddelt til Anne Moloney fra Rambøll på baggrund af stærke tekniske kompetencer og enestående projektlederegenskaber.

Læs mere

AI er prækvalificeret til nyt bo- og aflastningstilbud for Svendborg Kommune

AI er sammen med BOGL og OBH Rådg. Ingeniører udvalgt som en af 7 teams til at afgive tilbud på totalrådgivning til nybyggeri af bo- og aflastningstilbud til børn og unge.

Læs mere

AI er prækvalificeret til Glostrup Boligselskab afd. 33 Bøgeskoven

Glostrup Boligselskab og Kuben Management har vurderet 25 indkomne anmodninger om prækvalifikation og har valgt CREO ARKITEKTER med AI som underrådgiver til at afgive bud.

Læs mere

AI er prækvalificeret til Boligforeningen VIBO: Rammeaftale 2 – Arkitektydelser

AI er prækvalificeret og skal afgive bud på Boligforeningen VIBO´s rammeaftale 2 vedr. arkitektydelser.

Læs mere

Urban House - nyt koncepthotel indviet i København

Nyt koncepthotel er indviet i Colbjørnsensgade 5-11. AI har foretaget totalrenovering af det tidligere Omena Hotel til det nye Urban House, som er et helt nyt koncepthotel i Danmark.

Læs mere

AI er prækvalificeret til Bygningsstyrelsens rammeaftale

AI er prækvalificeret til Bygningsstyrelsens 2-årige rammeaftale om teknisk rådgivning og bistand som totalrådgivning vedr. statslige ejendomme med undtagelse af universitetsejendomme.

Læs mere

AI vinder fsb rammeaftale om totalrådgivning - ingeniør

AI har vundet fsb parallel rammeaftale om totalrådgivning og delt rådgivning for ingeniørydelser. Rammeaftalen løber i 2 år med mulighed for at forlænge aftalen med 2 år på tilsvarende vilkår.

Læs mere

Den nye lejelov 2015

I dag den 1. juli træder den nye lejelov i kraft. Den nye lejelov skal bl.a. sikre lejerne mod uforudsete og urimelige økonomiske udgifter ved fraflytning og samtidig give udlejerne administrative lettelser.

Læs mere

AI er prækvalificeret til MTH-DEAS Offentligt Privat Samarbejde (OPS)

I et Offentligt Privat Samarbejde (OPS) med MT Højgaard, DEAS og Q-Park Operations Denmark er AI prækvalificeret til opførelse og drift af parkeringskældre på Frederiksberg.

Læs mere

AI er prækvalificeret til renovering af afd. 114 Bjerggården for CIVICA

AI er udpeget til at gå videre blandt de 5 rådgiverteams, der skal afgive tilbud. Projektet omfatter tag-, facade- og energirenovering af afdelingens 2 etageblokke, i alt 72 lejligheder, på Stationsvej 25-47 i Middelfart.

Læs mere

Morgencaféen indvier nyt køkken

AI deltog den 21. maj 2015 i indvielsen af nyt køkken i Morgencaféen på Theklavej på Nørrebro. Morgencaféen er et tilbud til hjemløse om at komme forbi og få morgenmad og varm frokost i omsorgsgivende omgivelser.

Læs mere

AI søger arkitekt, byggeleder, bygningskonstruktør og VVS-ingeniør

Vi søger arkitekt til kontoret i Odense og byggeleder, bygningskonstruktør og VVS-ingeniør til kontoret i København + bygningskonstruktør praktikanter

Læs mere

Rejsegilde i Linoleumshuset

Onsdag den 13. maj blev der afholdt rejsegilde i den fredede bygning Linoleumshuset, hvor AI på vegne af bygherren andelsforeningen A/B Hans Egede står for at restaurere taget og energioptimere ejendommen.

Læs mere

Industrialiseret bæredygtighed og design for adskillelse

Chefarkitekt Tomas Snog deltager i DI Byg paneldebat på Folkemødet Bornholm fredag den 12. juni 2015 kl. 10.00 – 11.00 med titlen ”Hvordan får vi mere for pengene når vi bygger?”

Læs mere

AI vinder PCB-renovering af Hedelyskolen

Gennem SKI rammeaftale 17.08 har AI vundet PCB-renovering af Hedelyskolen i Greve for Greve Kommune. Tilbuddet er valgt som det økonomisk mest fordelagtige tilbud ud fra delkriterierne pris, løsningsforslag og projektorganisation.

Læs mere

48 nye præfab boliger indviet

48 nye præfab boliger i Sundholm Syd er indviet, og beboerne er flyttet ind. 478 personer skrev sig op til boligerne på kun fire dage i november 2014, hvor ansøgningsskemaet var åbent hos Boligforeningen 3B.

Læs mere

Social arkitektur

“… Arkitekterne må ha langt større viden og indsigt i brugernes behov end de har nu. Forskellige behov ændres jo hele tiden gennem et liv og den dynamik, i både brugerperspektiv og program, må man tage på sig som arkitekt. Det kræver at man har viden og erfaring å trække på.” Mette Melandsø / PIR II

Læs mere

AI vinder stor helhedsplan til 490 mio.

Sydkystens Boligselskab og KAB skal frem mod 2019 have gennemført en helhedsplan på bebyggelserne Enebærhegnet, Snebærhegnet og Kirsebærhegnet i Greve. Helhedsplanen omfatter både indvendig og udvendig renovering til en samlet anlægssum på 490 mio.

Læs mere

AI vinder - transformation af bygningsmasse til 32 ungdomsboliger for Civica

AI vinder sammen med OBH Rådgivende Ingeniører ombygning og renovering af afdeling 127, Østre Hougvej 48 i Middelfart, som omhandler transformation af eksisterende bygningsmasse til 32 ungdomsboliger.

Læs mere

AI er prækvalificeret til renovering af Nørre Aaby Skole

AI er prækvalificeret til renovering af Nørre Aaby Skole i totalrådgivning for Middelfart Kommune med OBH Rådgivende Ingeniører og arkitekt Karl C. Rasmussen som underrådgivere.

Læs mere

Oplevet bæredygtighed

“Bygningers bæredygtighed er ikke kun et samfundsanliggende, der baserer sig på abstrakte mål for co² udledning og klimapolitik. Bæredygtighed handler i lige så høj grad om den enkeltes oplevelse af den fysiske verden, vi befinder os i. Det handler om lys og mørke, kulde og varme, samvær og ensomhed".

Læs mere

Nordic GBC Conference Copenhagen 28th April 2015

Chief Architect at AI, Tomas Snog, participates in panel debate on the Nordic Green Building Council Conference in Copenhagen. The conference discusses how we develop liveable, smart and sustainable buildings and cities in the Nordic Region.

Læs mere

Medsponsor af skolebyggeri i Congo

Skoleprojektet i Uvira, Congo er nu afsluttet, og skolen er taget i brug til undervisning. AI har støttet projektet med bidrag til inventar til skolen herunder skolepulte, lærekatedre, stole, kontorudstyr og elinstallationer.

Læs mere

Advarsel - MgO vindspærreplader skaber fugt

Både FRI og DANSKE ARK advarer i nyhedsmails om MgO vindspærreplader, der for nylig har vist sig at suge vand og dermed over tid opfugte i en grad, der kan skabe væsentlige problemer i det færdige byggeri.

Læs mere

VVS-ingeniør søges til interdisciplinær tegnestue

AI søger en ny medarbejder til projektering af traditionelle VVS-installationer i både nybyggeri og renoveringsprojekter. Du har solid teknisk viden og interesse for VVS, indeklima, energiforhold og integreret bæredygtighed.

Læs mere

Chefarkitekt Tomas Snog taler om godt indeklima på DI Bygs forårskonference 2015

Torsdag den 26. marts 2015 kl. 13.00 – 17.20 afholder DI Byg forårskonference med temaet ”Værdien af godt indeklima i kroner og øre” med fokus på bygningens indeklima.

Læs mere

AI er prækvalificeret - transformation til 32 ungdomsboliger for Civica

AI er sammen med OBH Rådgivende Ingeniører udpeget til at gå videre blandt de 5 rådgiverteams, der skal afgive tilbud på renovering og ombygning til 32 ungdomsboliger.

Læs mere

Nyt energisamarbejde med DONG Energy – tilskud til energirenoveringer

AI a/s har indgået samarbejdsaftale med DONG Energy om konkret indsats i form af energispareaktiviteter, der skal medvirke til realisering af energibesparelser hos vores kunder. Aftalen betyder, at vi kan hjælpe vores kunder med at få tilskud til byggeomkostningerne i forbindelse med energirenoveringer.

Læs mere

AI indgår nyt partnerskab inden for BIM- og konstruktionsdesign

Per 1. marts 2015 har en ny alliance i den danske rådgiverbranche set dagens lys. Selskabet Skanding A/S bliver drivkraften i et samarbejde mellem rådgiverfirmaerne Arne Elkjær a/s fra Århus og AI a/s fra København.

Læs mere

AI vinder boligrenovering i Nyborg

AI har sammen med totalrådgiver OBH Rådg. Ingeniører A/S og BOGL aps vundet miniudbud i rammeaftalen ved AB Holmegaarden.

Læs mere

AI vinder boligrenovering på Langeland

AI har sammen med Henry Jensen A/S vundet miniudbud i rammeaftalen ved Boligselskabet Langeland. Opgaven omhandler boligselskabets afdeling 7 beliggende Chr. Kiilsgaardsvej 1-57 i Rudkøbing.

Læs mere

Arkitekt og bygningskonstruktør Jesper Møgelhøj - vær en del af noget større...sammen

Arkitekt og bygningskonstruktør Jesper Møgelhøj er blevet ansat i AI pr. 1. februar for at være med til at styrke AI på skoleområdet som projektleder. Jesper har været med til at planlægge, projektere og udføre en stor mængde skoler for mange kommuner.

Læs mere

AI er prækvalificeret - Totalrådgivning - Anna Trolles Skole

AI er, sammen med OBH-Gruppen som underrådgiver, blevet prækvalificeret til at afgive tilbud om totalrådgivning i forbindelse med ombygning, renovering og pædagogisk opdatering af de fysiske rammer på Anna Trolles Skole i Middelfart Kommune.

Læs mere

Genopførelse af bygning M til Kongsholmcenteret

I team med Rørbæk og Møller har AI har vundet genopførelse af bygning M til Kongsholmcenteret i Albertslund. Midt i Albertslund, ved stationen, centrum og det nye plejecenter, ligger Kongsholmcentret. Et undervisnings- og formidlingscenter for alt fra kommunal kursusvirksomhed til musikundervisning.

Læs mere

2015 - bæredygtighed for alle

2015 kommer til at byde på et nyt bygningsreglement, hvor lavenergiklasse 2015 bliver til standard og en helt ny bæredygtighedsklasse introduceres. Ambitionerne hæves heldigvis hele tiden, og i forlængelse af det har Green Building Council Denmark (DK-GBC) valgt at gøre manualen for bæredygtighedsordningen DGNB offentligt tilgængelig.

Læs mere

AI er prækvalificeret til renovering af Nørre Aaby Skole

AI er prækvalificeret til renovering af Nørre Aaby Skole i totalrådgivning for Middelfart Kommune med OBH Rådgivende Ingeniører og arkitekt Karl C. Rasmussen som underrådgivere.

Læs mere

AI vinder rammeaftale med AB Holmegaarden

Det vindende team udgør OBH Rådgivende Ingeniører som totalrådgiver, AI, BOGL og dinesen & partnere som underrådgivere. AI vil primært forestå arkitektydelser og byggeledelse.

Læs mere

National bæredygtighedsstrategi

I sidste måned offentliggjorde Klima-, Energi- og Bygningsministeriet regeringens ventede byggepolitiske strategi. Planen, der går under navnet “Vejen til et styrket byggeri i Danmark” redegør for 5 forskellige indsatsområder, der igen består af i alt 34 forskellige initiativer.

Læs mere

AI og Rambøll vinder energi- og indeklimarenovering af Langhøjskolen

AI har vundet energi- og indeklimarenovering af Langhøjskolen som totalrådgiver med Rambøll som underrådgiver for Hvidovre Kommune. AI vil varetage de arkitektfaglige ydelser, mens Rambøll vil varetage de ingeniørfaglige ydelser.

Læs mere

EU klimaaftale 2030

Det netop afsluttede EU klimamøde landede en aftale, der indeholder tre nøgletal: - CO2 udledningen skal reduceres med 40% inden 2030 - Vedvarende energi skal udgøre 27% af det samlede energiforbrug i 2030 - Energieffektiviteten skal øges med 27% frem mod 2030.

Læs mere

AI vinder KAB rammeaftaler for nybyggeri og større renoveringer

AI har vundet KAB parallelle rammeaftaler om totalrådgivning i forbindelse med nybyggeri og større renoveringer. Aftalerne vedrører nybyggeri og renoveringssager for almene boliger og byggeri- og anlæg i øvrigt.

Læs mere

Building Green 2014

I torsdags uddeltes prisen ”Det bæredygtige element” for første gang på Building Green messen i Forum. Prisen gik til ”Gamle mursten” og består, ud over opmærksomheden, i etableringen af en køkkenhave fra firmaet ”Tagtomat”.

Læs mere

Bæredygtig isolering

Det er ikke ligegyldigt, hvilken isolering man vælger til sin bygning, set ud fra et bæredygtighedsperspektiv. Som altid når man taler om bæredygtighed, er der 3 forskellige hovedparametre, der skal tages i ed: økonomi, miljø, social/funktionalitet.

Læs mere

DAC og Realdania By inspirationskataloger til rådgivere, byudviklere, investorer og producenter

AI medvirker i to udgivelser - inspirationskataloget "Præfabrikeret boligbyggeri med kvalitet" samt kataloget ”Inspiration til boligbyggeri med by- og livskvalitet”.

Læs mere

AI er prækvalificeret til rammeaftale vedr. nybyggeri, ombygning og renovering i AB Holmegaarden

Som underrådgiver til OBH Rådgivende Ingeniører i team med BOGL og Dinesen & Partnere er AI prækvalificeret til rammeaftale om kommende projekter i AB Holmegaarden.

Læs mere

Chefarkitekt Tomas Snog i DI´s udvalg for Energi- og Klimapolitik

DI´s forretningsudvalg har udpeget chefarkitekt Tomas Snog til nyt medlem af DI´s udvalg for Energi- og Klimapolitik. I udvalget deltager 21 medlemmer bestående af repræsentanter fra større og mindre virksomheder i Danmark.

Læs mere

Rejsegilde for energirenovering af boligblokke med varierede facader

Boligselskabet for Høng og Omegns forretningsfører Britta Skiber Rune holdt en fejende flot tale for håndværkerne ved det nyligt afholdte rejsegilde, der fandt sted i høj dansk efterårssol.

Læs mere

Gamle mursten på genbrugspladsen

I 2013 startede Amager Ressource Center (ARC), i samarbejde med virksomheden Gamle Mursten, et forsøg med indsamling af brugte mursten til direkte genbrug på Borgervænget Genbrugsstation på Østerbro og Genbrugspladsen Kirstinehøj i Tårnby.

Læs mere

AI er prækvalificeret til indretning af studiebolighus i Sygeplejeskolen i Slagelse

Fællesorganisationens Boligforening og Kuben Management har nu vurderet de ind­komne anmodninger om prækvalifikation og har udvalgt 5 rådgiverteams til at gå videre ud af 31 anmodninger, der alle var konditionsmæssige.

Læs mere

Skolen på Nyelandsvej - AI vinder ombygning af faglokaler

AI har vundet udførelse af teknisk rådgivning og bistand i totalrådgivning vedr. ombygning af Skolen på Nyelandsvej for Frederiksberg Kommune. Frederiksberg Kommune oplever et stigende elevtal på kommunens skoler. I forlængelse heraf er den eksisterende faglokalekapacitet ikke tilstrækkelig.

Læs mere

En bæredygtig fremtid

Den 9. september 2014 fremlagde World Meteological Organization (WMO), der beskæftiger sig med prognoser og målinger for vejr, klima og hav, nye alarmerende tal for indholdet af CO² i atmosfæren. I 2013, nåede indholdet af CO² et rekordhøjt indhold på 396 PPM (Parts Per Million.) Det svarer til en stigning på 32% siden 1990!

Læs mere

AI prækvalificeret til nyt Botilbud i Ribe

Ved Esbjerg Kommune, er teamet AI, BOGL og OBH Rådg. Ingeniører blandt de 5 udvalgte totalrådgiverteams ud af 22 ansøgere, der er prækvalificerede til opførelse af nyt Botilbud til 18 borger med multihandicap på Bøge Allé 20 i Ribe.

Læs mere

AI er prækvalificeret til ombygning af Myretuen – Friheden

AI er prækvalificeret til deltagelse i totalrådgiverkonkurrencen vedrørende ombygning af børneinstitutionen Myretuen/Friheden.

Læs mere

Sundhedsaktive byggematerialer

Vores boliger er blevet tættere, og vi omgiver os med møbler, tøj og byggematerialer, der afgasser sundhedsskadelige stoffer. De to ting er med til at øge antallet af tilfælde af allergi og kræft. Så klar er udmeldingen fra Sundhedsstyrelsen.

Læs mere

Kan det almene bære?

AI´s debat- og netværksarrangement gav flere svar på titlen - Kan det almene bære? Chefarkitekt Tomas Snog indledte eftermiddagen med at understrege, at vi tror på, at det almene kan bære og med at takke for det fine fremmøde.

Læs mere

AI inviteres til åbning af udstilling i Aarhus

AI inviteres til åbning af udstillingen af vinderprojekter og indkøb fra konkurrencen om Fremtidens Bæredygtige Almene Bolig, der udstilles i Rådhushallen Aarhus fra d. 8. – 18. september 2014.

Læs mere

AI og Rambøll er prækvalificeret til renovering af Langhøjskolen

AI er prækvalificeret til renovering af Langhøjskolen i totalrådgivning for Hvidovre Kommune med Rambøll som underrådgiver. Hvidovre Kommune har i alt modtaget 29 rettidige ansøgninger om prækvalifikation og har udvalgt 5 rådgiverteams til at gå videre.

Læs mere

Mere bæredygtighed - mindre byggeplads

Boliger i 3 og 4 etager skyder frem fra dag til dag i disse uger på Sundholm Syd. Der arbejdes med rumstore boksmoduler, der giver mere produktion og mindre byggeplads.

Læs mere

Skjøde Knudsen og AI vinder Journalistgården

I samarbejde med Skjøde Knudsen har AI vundet totalentreprisen i forbindelse med renovering, indretning og nyopførelse af i alt 40-42 ungdomsboliger i Lejerbo afd. 954, Journalistgården.

Læs mere

Ny energisparepakke - totaløkonomiske rentable energiforbedringer og grøn byfornyelse

Mange gange bliver selv åbenbart rentable investeringer i energibesparelser ofte ikke gennemført, fordi det er uklart, hvem der får størst økonomisk fordel af investeringerne.

Læs mere

Lejerbo Rammeaftale, Vest for Storebælt – AI er prækvalificeret

AI er prækvalificeret til Lejerbo Rammeaftale – Vest for Storebælt i team med OBH-Gruppen, Regnbuen arkitekter og BOGL.

Læs mere

AI er prækvalificeret til tagrenovering på Risbjergskolen for Hvidovre Kommune

AI er prækvalificeret til totalrådgivning i forbindelse med renovering af tage på Risbjergskolen for Hvidovre Kommune. Renoveringen omhandler ca. halvdelen af skolens tage.

Læs mere

AI er prækvalificeret til ombygning af Syrenparken for Region Syddanmark

AI, BOGL og OBH-Gruppen er blandt de 7 totalrådgiverteams, der er prækvalificeret til at afgive tilbud på ombygning af Syrenparken i Børkop, som er et socialpsykiatrisk botilbud.

Læs mere

Ny skole opføres i Congo

AI støtter skoleprojekt i Uvira i Congo med bidrag til inventar til skolen herunder skolepulte, lærekatedre, stole, kontorudstyr og elinstallationer. Skolen er en del af 3 projekter, som bygges på samme grundstykke. Ud over skolen bygges der en sundhedsklinik og et børnehjem.

Læs mere

Gennemtænkt originalitet - Fremtidens Bæredygtige Almene Bolig

AI og DTU BYG - Architectural Engineering, er præmieret i konkurrencen Fremtidens Bæredygtige Almene Bolig, som er udskrevet af Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter. Konkurrencen er nu afgjort og vinderne fundet blandt 60 forskellige bud.

Læs mere

Forbedring af energieffektiviteten i Region Syddanmark – delaftale 2

AI og Balslev er blandt de 10 teams, der er prækvalificeret til rammeaftale vedr. teknisk rådgivning og bistand i forbindelse med EPSD–rammeaftaler for energioptimeringer i Region Syddanmark i 14 kommuner.

Læs mere

AI er prækvalificeret til energirigtig renovering af 29 lejligheder i Hørsholm Kommune

AI skal afgive tilbud på energirigtig renovering af 29 lejligheder i bofællesskaberne Gutfeltshave, Rosen og Solskin i Hørsholm Kommune.

Læs mere

Sundt indeklima i ”Helhedsskolen” på InnoBYGs forårskonference

Chefarkitekt Tomas Snog deltog som foredragsholder på InnoBYGs forårskonference om indeklimaets værdi, som fandt sted i Industriens Hus. Med ”Helhedsskolen” under luppen viste Tomas bl.a. AIs projekt Tved Skole på Fyn.

Læs mere

AI er prækvalificeret til OPP-projekt til Det Nye Universitetshospital i Aarhus

AI er prækvalificeret til OPP-projekt om nyt parkeringshus, administration af parkeringspladser samt etablering af heliport til Det Nye Universitetshospital i Aarhus.

Læs mere

BIM-optimering af Panum - bedre byggeproces

AI har udført BIM-opmåling af Panum i forbindelse med om- og tilbygning af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet i samarbejde med BIM Equity og BIM Measurement. Bygningsstyrelsen ønskede det gamle tegningsmateriale digitaliseret og præciseret i et nyt tegningsgrundlag i form af 3D-opmålinger foretaget direkte til BIM (Bygnings Informations Model).

Læs mere

Albertslund kanalområde - by, vand, liv

AI er prækvalificeret til projektkonkurrence om renovering af Albertslund kanalområde i team med Rørbæk og Møller, Schul Landskabsarkitekter og Street Movement. Albertslund Kommune har besluttet at renovere Albertslund kanalområde i samarbejde med forsyningsselskabet HOFOR.

Læs mere

Bæredygtigt træ

Træ som byggemateriale er generelt bæredygtigt. Det er de fleste klar over. Specielt performer træ godt i forhold til CO2 udledning, men også på mange andre områder. Men det er ikke helt ligegyldigt, hvilket træ man vælger. F.eks. kan det stamme fra truede skovområder eller indeholde skadelige stoffer.

Læs mere

Eurovision Song Contest 2014 - Vigtig info til kunder og samarbejdspartnere

I forbindelse med afholdelse af Melodi Grand Prix på Refshaleøen slukker Telia for telefonmasten fra mandag den 28. april og frem til og med den 10. maj. Telia stiller en midlertidig mast op, som sørger for telefondækning i perioden.

Læs mere

Arkitektur med social ansvarlighed – byggeri i genbrugsmaterialer

Vinderen af dette års Pritzker Prize i Arkitektur er Shigeru Ban. Han er en japansk arkitekt, der gennem de sidste mange år har insisteret på at bygge med genbrugsmaterialer og har et stædigt fokus på arkitekturens sociale dimension.

Læs mere

Bornholm rundt - 7 km oplevelsessti slutter den grønne ring

Bornholms Regionskommune anlægger oplevelsessti mellem Melsted og Døndalen. Ved anlæggelse af 7 km cykel- og gangsti sluttes den grønne ring, der gør det muligt at komme Bornholm rundt via separat stiforløb.

Læs mere

AI er prækvalificeret til UCL Odense

Teamet AI, EFFEKT Arkitekter, BOGL og Henry Jensen er udvalgt blandt de 5 teams, der er gået videre til afgivelse af tilbud på University College Lillebælt – UCL Odense. Bygningerne på Niels Bohrs Allé 1 i Odense er op til tre etager og udgør et bruttoetageareal på cirka 31.000 m².

Læs mere

Nyt domicil til SKATs Scannerteam

AI har indgået en totalrådgivningsaftale med By & Havn om opførelse af en ny 800 m² bygning med tilhørende anlæg til SKATs Scannerteam. Bygningskomplekset skal opføres på et disponibelt grundstykke i nærheden af den tidligere Skudehavn i Københavns Nordhavn og skal anvendes som kontrolcenter for scanning af lastbiler, containere og andet godstransport, som fragtes ind i Danmark.

Læs mere

Forbedring af energieffektiviteten i Region Hovedstaden

AI er prækvalificeret til rammeaftaler vedr. teknisk rådgivning og bistand til forbedring af energieffektiviteten i regionens og de 11 kommuners bygninger. CEICAD projektet ved Regional Udvikling, Region Hovedstaden indgår op til 6 parallelle rammeaftaler med totalrådgivere med kompetence inden for de udbudte ydelser.

Læs mere

Genåbning af Frellsens Chokolade i Købmagergade

AI deltog i genåbningen af Frellsens Chokolade i Købmagergade. Butikken i Købmagergade er blevet nyrenoveret med AI som totalrådgiver. Renoveringen omfatter udvidelse og ombygning af chokoladebutikken i stueetagen samt 1. sal.

Læs mere

DANSKE ARK i DI - Stem som enkeltmandsvirksomhed med to ekstra fuldmagter

Til alle medlemmer af DANSKE ARK! Vi har modtaget rigtig mange fuldmagter fra virksomheder i Jylland, på Fyn og Sjælland til at stemme nej til forslaget om DAs indlemmelse i Dansk Industri, som vi gerne vil fordele blandt medlemsvirksomhederne på mandag. Tilmeldingen til DANSKE ARKs generalforsamling er stadig åben, så vi opfordrer alle virksomheder til at møde op på generalforsamlingen...

Læs mere

Tilskud til ejere - Lokal afledning af regnvand (LAR)

Københavns Kommune, Gladsaxe Kommune og Gentofte Kommune m.fl. tilbyder nu alle grundejere og ejere i andelsboligforeninger et tilskud eller en refusion af tilslutningsbidrag på op til kr. 23.000,- pr. bolig, hvis regnvandet frakobles det offentlige kloaksystem og håndteres på egen grund. De store regnskyl og oversvømmelser har givet kommunerne så store udfordringer med afledning af regnvand – både teknisk og økonomisk, at de meget hellere vil betale de enkelte grundejere for selv at håndtere regnvandet.

Læs mere

AI er prækvalificeret til KAB rammeaftaler

AI er prækvalificeret til KAB parallelle rammeaftaler om totalrådgivning i forbindelse med nybyggeri samt renovering og ombygning i tilknytning til større renoveringssager. AI er blandt de 12 ansøgere på hver rammeaftale, som opfordres til at afgive tilbud. Aftalerne vil vedrøre nybyggeri og renoveringssager med forventede for håndværkerudgifter over ca. 15.000.000 DKK for almene boliger og byggeri- og anlæg i øvrigt.

Læs mere

AI og OBH-Gruppen er prækvalificeret til ombygning og renovering af Båring Skole

AI og OBH-Gruppen Rådgivende Ingeniører er blandt de 5 udvalgte totalrådgiverteams, som er gået videre i udbuddet for Middelfart Kommune omkring ombygning, renovering og pædagogisk opdatering af de fysiske rammer på Båring Skole.

Læs mere

AI, Dansk Boligbyg og Balslev vinder nyt bosted i Langeskov

Det nye bosted i Kerteminde Kommune vil forme de daglige rammer for 11 unge med omfattende psykiske og/eller fysiske handicap i alderen 15-30 år. Teamet skal skabe et trygt hjem og en velfungerende arbejdsplads med stor vægt på funktionalitet, fleksibilitet og tilgængelighed.

Læs mere

AI er prækvalificeret til ny, integreret daginstitution - Humlebien

AI, Henry Jensen og BOGL er blandt de 7 udvalgte totalrådgiverteams, som er gået videre i udbuddet vedrørende opførelse af ny, integreret daginstitution i Svendborg Kommune. Projektet omfatter nedbrydning af enkelte eksisterende bygninger og nybygning af ca. 1450 m2 integreret institution med børnehave og vuggestue.

Læs mere

18 almene familie- og ældreboliger for Højstrup Bolig

AI og Henry Jensen er prækvalificeret til 18 almene familie- og ældreboliger for Højstrup Bolig og er blandt fem udvalgte totalrådgiverteams, som er gået videre i udbuddet. Boligerne skal etableres på Teglværksgade i Middelfart.

Læs mere

AI vinder rammeaftale for Boligselskabet Langeland

AI og Henry Jensen tildeles rammeaftale blandt 2 andre totalrådgiverteams. Rammeaftalens varighed er 4 år. Totalrådgivningen omfatter grundlæggende arkitekt-, landskabsarkitekt-, og ingeniørydelser.

Læs mere

AI og BBP er prækvalificeret til 4 rammeaftaler for Københavns Universitet

I samarbejde med BBP er AI blandt de 10 totalrådgiverteams, som er udvalgt til at give tilbud på 4 rammeaftaler om teknisk rådgivning for Københavns Universitet. 32 teams har søgt om prækvalifikation.

Læs mere

Tagbesigtigelser i Albertslund Kommune

AI foretager tagbesigtigelser af ca. 100 kommunale ejendomme. Slutproduktet omfatter i hovedpunkter: Tilstandsvurdering, budgetudarbejdelse, vurdering af mulighed for etablering af solcelleanlæg og grønne tage samt udarbejdelse af trangfølgeplan.

Læs mere

AI vinder konkurrencen om bygherrerådgivning for BoligKorsør

 

Læs mere

AI vinder DAB rammeaftaler

AI har vundet DAB rammeaftaler om teknisk totalrådgivning ved renovering af almene boliger.

Læs mere

AI fejrer 50 år med studietur i bæredygtige Madrid

AI fejrede 50-års jubilæum med en fantastisk studietur til Madrid, hvor vi blev guidet gennem byen for at se bæredygtigt byggeri inden for både de arkitekt- og ingeniørfaglige discipliner. 63 medarbejdere deltog på 5-dages turen, som startede med overnatninger centralt ved Museo Reina Sofia...

Læs mere

AI vinder Teglholmen

AI har vundet konkurrencen om opførelse af 70 almene boliger i Støberigade på Teglholmen. Københavns Kommune, Teknik- og Miljøforvaltningen, har til konkurrencen om udbud af kommunal grundkapital 2013 den 30. august 2013 modtaget 3B’s tilbud om opførelse af familieboligerne på Teglholmen, som nu er udvalgt til opførelse efter partnerskabsmodellen.

Læs mere

Linoleumshuset - renovering af fredet ejendom

AI har som totalrådgiver fået til opgave at renovere taget på den fredede ejendom Linoleumshuset på adresserne Åboulevarden 84, Hans Egedes Gade 19-25, Henrik Rungsgade 14-18 og Jesper Brochmandsgade 17 for andelsforeningen A/B Hans Egede.

Læs mere

AI Sunshine House får hædrende omtale for nytænkning i alment boligbyggeri

Kolding Kommune gav AI hædrende omtale for det præfabrikerede passivhus AI Sunshine House, som er realiseret som demonstrationsprojekt i Kolding og Sønderborg.

Læs mere

AI er videre i totalentreprisekonkurrence

AI er videre i totalentreprisekonkurrencen Afd. 33 Jørgensgård i Sønderborg sammen med MT Højgaard og Balslev Rådgivende Ingeniører.

Læs mere

AI er prækvalificeret til rammeaftale for Boligselskabet Langeland

AI og rådgivende ingeniører Henry Jensen A/S er prækvalificeret til rammeaftale om totalrådgivning for Boligselskabet Langeland. Rammeaftalens varighed er 4 år.

Læs mere

De 6 store splitter DANSKE ARK

De 6 største og mest internationalt orienterede tegnestuer i Danmark er kommet med en klar opfordring til DANSKE ARK om, at DANSKE ARK bør søge tilknytning til en større erhvervsorganisation som DI eller Dansk Erhverv.

Læs mere

TEC Stamholmen 201 indviet

Seneste bygningsanlæg i TEC’s store campusområde på Stamholmen blev indviet i strålende sol og højt humør. Direktør for TEC Leif Bille bød velkommen og fortalte blandt andet om, hvordan de danske chauffør-, lager- og logistikuddannelser får et ordentligt løft med det nye skoleafsnit i Hvidovre, hvori man har investeret 35 mio. kr.

Læs mere

Indvielse af Sundhedshus Nørrebro

Fredag eftermiddag deltog AI i indvielsen af Københavns fjerde sundhedshus - Sundhedshus Nørrebro - til en festlig reception med taler, jazz og sundhedsbidder og guidede ture på alle etager i det nye sundhedshus.

Læs mere

Nyt samarbejde med BIM design

AI har indgået samarbejdsaftale med BIM design, som er eksperter i BIM-projektering i alle byggeriets faser. ”BIM-teamet kommer til at sidde hos AI på Refshalevej, og vi forventer, at samarbejdet vil bidrage til at skabe et højt vidensniveau i AI inden for BIM-projektering i Revit”, udtaler chefarkitekt Tomas Snog.

Læs mere

Konstruktionsingeniør og VVS-ingeniør søges til vores afdeling i København

AI søger en konstruktionsingeniør med 3-5 års erfaring inden for nybyggeri og renoveringsprojekter og en VVS-ingeniør med solid teknisk erfaring inden for projektering af traditionelle VVS-installationer.

Læs mere

Chefarkitekt Tomas Snog taler om fremtidens klimasikring

Tomas Snog talte på konferencen ”Fremtidens Klimasikring” på Berlingske Business med repræsentanter på talerstolen som Naturstyrelsen, LOA-fonden og NIRAS.

Læs mere

Bæredygtig omstilling

Udviklingsprojekt om lavtryksventilation på Vallensbæk Skole er indstillet til bæredygtig omstilling. ”Hvad gør vi nu? – vores omstilling til et bæredygtigt samfund” er et samarbejde mellem DR og Dagbladet Information med støtte fra Velux Fonden.

Læs mere

AI, Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue og Valdal Advokatfirma vinder 4 gårdhaver

AI, Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue og Valdal Advokatfirma vinder 4 gårdhaver i Københavns Kommune – BK 684 Den Franske Have, BK 188 Gothersgade, BK 640 Scharlingsvej, BK 472 Dovregade.

Læs mere

Jan Bruus Sørensen bliver en del af Gate 21´s bestyrelse

AI´s administrerende direktør Jan Bruus Sørensen er trådt ind i Gate 21´s bestyrelse og ønsker derved at indgå i et tæt samarbejde om at fremme bæredygtigt byggeri og energirenovering i den offentlige sektor.

Læs mere

AI er blevet tildelt SKI rammeaftale ydelsesområdet skoler og fritid

SKI har evalueret de prækvalificerede ansøgere, og AI er blevet tildelt rammeaftalen 17.08 rådgivende ingeniørydelser delaftale 1 A, som dækker skoler og fritid i Region Hovedstaden og Region Sjælland.

Læs mere

AI indgår samarbejde med JGJ Rådgivende Ingeniørfirma

AI har indgået samarbejdsaftale med JGJ Rådgivende Ingeniørfirma.

Læs mere

AI vinder to plejeinstitutioner i Ørestad Syd

AI vinder to plejeinstitutioner på Arenagrunden i Ørestad Syd. Det ene byggeri er til personer med en psykisk lidelse, og det andet er til handicappede. Begge byggerier er på 4.900 m2 og det ene i op til 12 etager.

Læs mere

AI udstiller i DAC – Bæredygtig renovering

I forbindelse med The Nordic Built Challenge sender Nordic Innovation en vandreudstilling rundt i de nordiske lande, som kan opleves i Dansk Arkitektur Center d. 15. - 22. juni 2013.

Læs mere

Gate 21 Strategisk Forum hos AI

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager holdt åbningstalen på Gate 21´s Strategiske Forum hos AI, hvor hun bl.a. beskrev ”Grøn omstilling” som en organisation af offentlige-private samarbejder, der kan eksporteres. Chefarkitekt Tomas Snog fremhævede bl.a. styrken ved at lade den offentlige-private sektor udvikle samfundet.

Læs mere

AI på Nordic Built Arena i Stockholm

AI var med til konference på den store Nordic Built Arena i Stockholm, hvor The Nordic Built charter skulle omsættes til konkrete projekter. Adrian Wooldridge fra The Economist har beskrevet de nordiske lande som ”The next supermodel”. Konferencen omhandlede bl.a. bæredygtighed – The Nordic Way.

Læs mere

AI er shortlistet til RENOVER prisen 2013

AI´s projekt Gadekæret er udvalgt, og projektet går videre blandt de mulige kandidater til at vinde RENOVER prisen 2013. Prisen gives til projekter, der bidrager positivt til omgivelsernes sociale, arkitektoniske og oplevelsesmæssige kvaliteter.

Læs mere